
M.á.r.i.a
reklama
Občas keď sa nudím urobím si zásobu, používam do polievok ale aj ako tarhoňu ako prílohu.
Ingrediencie
300 | gramov | hrubá múka |
2 | kusov | vajce |
1⁄2 | deciliter | studená voda |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Do múky si rozbijem vajíčka, dám soľ a začnem miesiť, postupne pridávam vodu. Cesto dlhšie miesim aby sa spolu všetko dobre spojilo. Cesto musí byť tvrdé (nemalo by sa dať vaľkať).
Nastrúham na slzičkách ako na tekvicu - strúham na plech a nechám uschnúť, občas ich prehrniem rukami. Keď sú suché, pekne hrkajú, dám do sklenenej nádoby.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule