M.á.r.i.a
reklama
Občas keď sa nudím
urobím si zásobu, používam do polievok ale aj ako tarhoňu ako prílohu.
Ingrediencie
| 300 | gramov | hrubá múka |
| 2 | kusov | vajce |
| 1⁄2 | deciliter | studená voda |
| 1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Do múky si rozbijem vajíčka, dám soľ a začnem miesiť, postupne pridávam vodu. Cesto dlhšie miesim aby sa spolu všetko dobre spojilo. Cesto musí byť tvrdé (nemalo by sa dať vaľkať).
Nastrúham na slzičkách ako na tekvicu - strúham na plech a nechám uschnúť, občas ich prehrniem rukami. Keď sú suché, pekne hrkajú, dám do sklenenej nádoby.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly a šťavnatý hrnčekový perník s kompótom - marhuľovým, jablkovým ....
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.