M.á.r.i.a
Malá inšpirácia pre tie čo rady všetko v kuchyni zúžitkujú. Inšpirovala som sa na nete a som milo prekvapená z výsledku. Vyrobila som si korenie zo semiem a žiliek z papriky.
paprika |
Keď čistím papriku tak nevyhadzujem semienka a žilky (použila som aj z kápie), nechám si ich usušiť.
Priebežne pridávam na tácku, ktorú nám na radiátore ale usušia sa aj len pri izbovej teplote. Keď si toho nazbieram viac zomeliem napr. na kávovom mlynčeku.
Pridala sa trochu morskej soli a šup do fľašky. Korenie je na svete. Používam ho do rôznych polievok, keď dusím mäso šťava dostane výbornú chuť. Je pekne voňavé, nepálivé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.