Asi by sa tento recept dal robiť aj z normálnej zelenej fazuľky. Ja som mala k dispozícii plochú zelenú fazuľky. Je určená na zber v stave ako zelená fazuľka, nie na sucho.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
zelená fazuľka | ||
vajce | ||
múka | ||
strúhanka | ||
olej | ||
soľ |
Inštrukcie
Ploché struky zelenej fazuľky vo vriacej osolenej vode uvaríme skoro do mäkka. Podľa druhu to bude trvať cca 3-6 minút. Ochladíme a necháme osušiť
Pripravíme klasický trojobal. Rozšľaháme vajíčka so soľou, prípadne trochou mlieka. Struky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Posledné dva kroky môžeme zopakovať. T.j. po strúhanke opäť namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke.
Vysmážame v horúcom oleji podľa zvyklostí. Množstvo použitých surovín závisí od množstva použitej fazuľky.
Podávať môžeme so zemiakmi, so zeleninovým šalátom, tatarkou. Podľa rodinných zvyklostí