
Asi by sa tento recept dal robiť aj z normálnej zelenej fazuľky. Ja som mala k dispozícii plochú zelenú fazuľky. Je určená na zber v stave ako zelená fazuľka, nie na sucho.
zelená fazuľka | ||
vajce | ||
múka | ||
strúhanka | ||
olej | ||
soľ |
Ploché struky zelenej fazuľky vo vriacej osolenej vode uvaríme skoro do mäkka. Podľa druhu to bude trvať cca 3-6 minút. Ochladíme a necháme osušiť
Pripravíme klasický trojobal. Rozšľaháme vajíčka so soľou, prípadne trochou mlieka. Struky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Posledné dva kroky môžeme zopakovať. T.j. po strúhanke opäť namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke.
Vysmážame v horúcom oleji podľa zvyklostí. Množstvo použitých surovín závisí od množstva použitej fazuľky.
Podávať môžeme so zemiakmi, so zeleninovým šalátom, tatarkou. Podľa rodinných zvyklostí
Super! Ďalší fazuľový recept
Mám zavarené celé lusky, nemusím predvárať, rovno vypražím:)