
Alica7
Kysnuté pagáče plnené syrom.
400 | gramov | hladká múka |
260 | gramov | mlieko |
60 | gramov | olej |
5 | gramov | sušené droždie |
8 | gramov | soľ |
4 | gramov | kryštálový cukor |
Na plnenie: | ||
250 | gramov | syr tvrdý |
60 | gramov | maslo |
Na potretie: | ||
vajce + trochu voda |
Maslo dopredu vyberieme z chladničky, nakrájame na malé kúsky, aby riadne zmäklo /nie roztopené !/. Do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku. Do nej dáme droždie, cukor a mlieko, prikryté necháme kysnúť asi 20 minút. Pridáme soľ a olej, vymiesime, prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Prekladanie syrom opakujeme 3x: Cesto pomúčime, rozvaľkáme obdĺžnik, dve tretiny rukou potrieme 1/3 maslom a posypeme na hrubo postrúhaným 1/3 syrom, preložíme na tretiny.
Rozvaľkáme na 20x30 cm, prikryté necháme nakysnúť. Potom dáme do chladničky stuhnúť na 15 minút, aby sa dalo dobre krájať /zúbkovým nožom/.
Kraje cesta odrežeme, zvinieme do slimákov. Nakrájame na kocky 24 ks, dáme na plech s mastným papierom a prikryté necháme nakysnúť. Pred pečením vrch potrieme vajcom, môžeme posypať sezamom. Pečieme na 190*asi 20 - 25 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty