
dasa_ | Jednoduchá a rýchla fazuľová polievka
Rýchla fazuľová polievka z konzervy. Vďaka sterilizovanej fazuli je to rýchlovka, ktorá bude do pol hodiny na stole.
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | paprika |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | plechovka | tmavá fazuľa |
1 | plechovka | biela fazuľa |
1 | plechovka | paradajka |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté korenie |
Ak nechcete používať fazuľu z konzervy, tak fazuľu najskôr namočte na pár hodín, uvarte ju do mäkka. Rovnako s paradajkami, sparte paradajky, olúpte a nasekajte. Všetko v množstve asi pol litra.
V rozpise použijem konzervy, vy sa pri varení zariaďte podľa svojich možností (časových aj finančných) a podľa vlastnej vlastnej špajze
Cibuľu očistite, nakrájajte na väčšie kocky. Podobne aj cesnak. Papriku (môžete vynechať) nakrájajte na pásiky. Cibuľu opečte na rozohriatom oleji, pridajte cesnak a papriku. Spolu chvíľu opekajte.
Pridajte fazuľu bez nálevu, sekané paradajky. Premiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte cukor. Podľa potreby pridajte vodu. Pod pokrievkou duste spolu asi pol hodiny.
Nakoniec primiešajte obľúbené zeleninové korenie - ja mám pálivú zmes sušeného cesnaku a papriky. Na tanieri posypte hojne bylinkami.
Podávame s chlebom alebo pečivom, prípadne rôznymi plackami. V každom prípade ide o sýtu polievku, ktorá slabším jedákom nahradí aj celý obed.
Inak môj manžel vtipne poznamenal, že som navarila Trenčiasnky párok s fazuľkou bez párku
A teda fakt, dajú sa takto variť aj malé porcie a hlavne to je rýchle. Najviac mám rada z toho sekané paradajky v konzerve. V sezóne je mi vlastných vždy ľúto na zaváranie. Takto si môžem paradajky dopriať kedykoľvek.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milujem toto varenie z polotovarov. Lebo top je, že môžeš v pohode urobiť aj 2 porciové jedlo. Otvorenú konzervu dáš do chladničky a na druhý deň môžeš z neho dorobiť napr chilli con carne, nátierku ... hocičo.
Používam aj v omáčkach ako barbecue či rajčinovú. A kľudne pridám rapíkatý zeler.
Ale to už je úúúplne iná polievočka.