reklama

Jednoduchá a rýchla fazuľová polievka

Pridal/a dasa_ dňa 01. 03. 2023 - 12:51 - Recepty dasa_
Jednoduchá a rýchla fazuľová polievka, Polievky, recept, dasa_

dasa_ | Jednoduchá a rýchla fazuľová polievka


reklama

Táto polievka sa dá, v prípade ak použijete konzervy,  variť ako rýchlovka a do pol hodiny je na stole.

Ingrediencie
1 kus cibuľa
3 strúčiky cesnak
1 kus paprika
2 polievkové lyžice olej
1 plechovka tmavá fazuľa
1 plechovka biela fazuľa
1 plechovka paradajka
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička cukor
1⁄2 čajová lyžička mleté korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Alebo si varenie poriadne užijete a začnete od namáčania fazule, jej dlhé varenie až po lúpanie paradajok. A možno varíte strukoviny raz za čas do zásoby do mrazáku a v prípade potreby iba vyťahujete vlastné polotovary. V každom prípade ide o sýtu polievku, ktorá slabším jedákom nahradí aj celý obed.

V rozpise použijem konzervy, vy sa pri varení zariaďte podľa svojich možností (časových aj finančných) a podľa vlastnej vlastnej špajze

Ak nechcete používať konzervy, tak najskôr uvarte do mäkka fazuľu, sparte paradajky, olúpte a nasekajte. Všetko v množstve asi pol litra.

Cibuľu očistite, nakrájajte na väčšie kocky. Podobne aj cesnak. Papriku (môžete vynechať) nakrájajte na pásiky. Cibuľu opečte na rozohriatom oleji, pridajte cesnak a papriku. Spolu chvíľu opekajte.

Pridajte fazuľu bez nálevu, sekané paradajky. Premiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte cukor. Podľa potreby pridajte vodu. Pod pokrievkou duste spolu asi pol hodiny. Nakoniec primiešajte obľúbené zeleninové korenie - ja mám pálivú zmes sušeného cesnaku a papriky. Na tanieri posypte hojne bylinkami.

Podávame s chlebom alebo pečivom, prípadne rôznymi plackami.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

balalajka, Št, 02. 03. 2023 - 06:23

Milujem toto varenie z polotovarov. Lebo top je, že môžeš v pohode urobiť aj 2 porciové jedlo. Otvorenú konzervu dáš do chladničky a na druhý deň môžeš z neho dorobiť napr chilli con carne, nátierku ... hocičo.

Používam aj v omáčkach ako barbecue či rajčinovú. A kľudne pridám rapíkatý zeler.

Ale to už je úúúplne iná polievočka. Úsmev

dasa_, Št, 02. 03. 2023 - 06:49

Inak môj manžel vtipne poznamenal, že som navarila Trenčiasnky párok s fazuľkou bez párku ÚsmevÚsmev

A teda fakt, dajú sa takto variť aj malé porcie a hlavne to je rýchle. Najviac mám rada z toho sekané paradajky v konzerve. V sezóne je mi vlastných vždy ľúto na zaváranie. Takto si môžem paradajky dopriať kedykoľvek.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama