Kamila
Recept na výbornú bezlepkovú tortu s mangom aj v bez mliečnom prevedení vhodnú pri histaminovej intolerancii. Konečne sa aj krém podaril.
Korpus: | ||
7 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
3 | polievkové lyžice | bezlepková ovsená múka |
3 | polievkové lyžice | mleté mandle |
Pudingový krém: | ||
500 | millilitrov | rastlinné mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
2 | polievkové lyžice | rum |
250 | gramov | Hera |
Ovocná náplň: | ||
300 | gramov | mango |
100 | millilitrov | voda |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Korpus 24 cm: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a krátko zašľaháme postupne po jednom žltku. Zľahka ručne primiešame zmiešanú preosiatu múku (bezlepkovú a bezlepkovú ovsenú kupujem v DM ) a mleté mandle. Hmotu preložíme do formy (moja mala vonkajší priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, boky som vymastila a pečieme pri teplote cca 160 - 170°C cca 60 minút, podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení uvoľlníme z formy, obrátime na mriežku hore dnom a necháme vychladnúť. Korpus sa lepšie krája ak zabalený vo fólii prečká noc.
Pudingový krém: Z rastlinného mlieka, používam ovsené No Milk, pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho po častiach, asi na 3 krát vmiešame Heru, premiešame kým sa Hera neroztopí a neprepoja sa. Prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme čiastočne vychladnúť, (môže aj vo vodnom kúpeli) pri izbovej teplote . Potom dáme schladiť do chladničky minimálne na 2 hodiny alebo cez noc. Potom ho krátko prešľaháme.
Mangová náplň: Mala som mrazené mango, to som dala z trochou vody variť, kým sa rozmrazí. Rozmixovala som ho. V troche vody cca 50 ml, som rozmiešala zlatý klas, pridala k rozmixovanému mangu, ja som dochutila vitamínom C, vy môžete citrónovou šťavou a varíme do zvretia, zhustnutia. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Plnenie: Korpus prerežeme 2x, dostaneme 3 pláty. Krém preložíme do zdobiaceho vrecka a odstrihneme väčší otvor. Na prvý plát spravíme z krému dookola mantinel, do vnútra rozotrieme polovicu mangovej náplne a na to rozotrieme cca 1/3 krému. Nanášame ho so zdobiacim vreckom. Postup zopakujeme s druhým plátom, mantinel, ovocná náplň, krém a prekryjeme tretím plátom. Zvyšným krémom potrieme povrch a boky torty. ozdobíme podľa fantázie a možností. Môžete aj krémom ak vám ostane. Ja som len tortu obsypala mletými mandľami, dozdobila lupienkami mandlí a pusinkami.
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Langoše
Alica7 | Langoše
Langoše
Výborné mäkkučké langoše.
Slonie slzy
Slavka K | Slonie slzy
Slonie slzy
Výborné slonie slzy pripravíte aj s kakaovým krémom. U nás sú obľúbenejšie.