reklama

Mangová torta bez lepku a mlieka

Pridal/a Kamila dňa 22. 04. 2025 - 17:50 - Recepty Kamila
Mangová torta bez lepku a mlieka, Torty, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept na výbornú bezlepkovú tortu s mangom aj v bez mliečnom prevedení vhodnú pri histaminovej intolerancii. Konečne sa aj krém podaril.

Ingrediencie
Korpus:
7 kusov vajce
7 polievkové lyžice trstinový cukor
3 polievkové lyžice bezlepková múka
3 polievkové lyžice bezlepková ovsená múka
3 polievkové lyžice mleté mandle
Pudingový krém:
500 millilitrov rastlinné mlieko
2 balíky Zlatý klas
2 balíky vanilkový cukor
4 polievkové lyžice trstinový cukor
2 polievkové lyžice rum
250 gramov Hera
Ovocná náplň:
300 gramov mango
100 millilitrov voda
1 polievková lyžica Zlatý klas
1 polievková lyžica citrónová šťava
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus 24 cm: Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a krátko zašľaháme postupne po jednom žltku. Zľahka ručne primiešame zmiešanú preosiatu múku (bezlepkovú a bezlepkovú ovsenú kupujem v DM ) a mleté mandle. Hmotu preložíme do formy (moja mala vonkajší priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, boky som vymastila a pečieme pri teplote cca 160 - 170°C cca 60 minút, podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení uvoľlníme z formy, obrátime na mriežku hore dnom a necháme vychladnúť. Korpus sa lepšie krája ak zabalený vo fólii prečká noc.

Pudingový krém: Z rastlinného mlieka, používam ovsené  No Milk, pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho po častiach, asi na 3 krát vmiešame Heru, premiešame kým sa Hera neroztopí a neprepoja sa.  Prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme čiastočne vychladnúť, (môže aj vo vodnom kúpeli) pri izbovej teplote . Potom dáme schladiť do chladničky minimálne na 2 hodiny alebo cez noc. Potom ho krátko prešľaháme.

Mangová náplň: Mala som mrazené mango, to som dala z trochou vody variť, kým sa rozmrazí. Rozmixovala som ho. V troche vody cca 50 ml, som rozmiešala zlatý klas, pridala k rozmixovanému mangu, ja som dochutila vitamínom C, vy môžete citrónovou šťavou a varíme do zvretia, zhustnutia. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Plnenie: Korpus prerežeme  2x, dostaneme 3 pláty. Krém preložíme do zdobiaceho vrecka a odstrihneme väčší otvor. Na prvý plát spravíme z krému dookola mantinel, do vnútra rozotrieme polovicu mangovej náplne a na to rozotrieme cca 1/3 krému. Nanášame ho so zdobiacim vreckom. Postup zopakujeme s druhým plátom, mantinel, ovocná náplň, krém a prekryjeme tretím plátom. Zvyšným krémom potrieme povrch a boky torty. ozdobíme podľa fantázie a možností. Môžete aj krémom ak vám ostane. Ja som len tortu obsypala mletými mandľami, dozdobila lupienkami mandlí a pusinkami.

 

Doplňujúce obrázky
Mangová torta bez lepku a mlieka, Torty, recept, Kamila, 1

Kamila

Výnos
1 torta 24 cm
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama