
Jessika
reklama
Ešte mi ostali strúhané jablká v pohári, upiekla som takýto koláčik. Je vláčny. Mierka hrnčeka je 250 ml.
Ingrediencie
2 | kusov | vajce |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | cukor |
1 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | hrnček | olej |
1⁄2 | hrnček | kokos strúhaný |
1 | kus | kypriaci prášok do perníka |
Puding: | ||
7 | decilitre | mlieko |
2 | kusov | vanilkový puding |
1⁄2 | hrnček | kokos |
2 | kusov | vanilkový cukor |
Ešte potrebujeme: | ||
4 | hrnčeky | jablká strúhané |
Postup
Vajcia, cukor a mlieko rozšľaháme. Vmiešame olej, kokos a muku s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme strúhanými jablkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 25 -30 minút.
Medzitým si z pudingového prášku, mlieka a vanilkového cukru uvaríme puding a keď je koláč už hotový, ešte na horúci vylejeme puding, rozotrieme ho a povrch posypeme strúhaným kokosom. Dobrú chuť
Výnos
20 Kus
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...