
Dzeny | Krupicový trhanec
Vyskúšala som krupicový trhanec. Je to výborné, pre mňa je to viac dezert, ale niekto to podáva aj ako sladké hlavné jedlo. Mne sa to ako hlavné jedlo zdá príliš sladké, a to som cukru ubrala poriadne:)
250 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | detská krupica |
40 | gramov | práškový cukor |
2 | kusov | vajce |
1 | trocha | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | maslo |
ovocný kompót |
Do studeného mlieka dáme krupicu, pomiešame a necháme 20 minút napučať.
Keď je krupica napučaná, 2 žĺtky a práškový cukor vymiešame dopenista. Z bielkov urobíme tuhý sneh.
Do krupice vmiešame žĺtky s cukrom, pokojne robotom, potom len ručne zamiešame sneh.
Pečieme 30 minút na menšom plechu pri teplote 150 st. 10 minút pred koncom polejeme rozpusteným maslom, alebo len poukladáme kúsky masla na cesto a teplotu zvýšime na 180 st.
Po upečení priamo na plechu potrháme vidličkou cesto na kúsky, posypeme lyžicou cukru a necháme ešte zapiecť na 10 minút na 180 st.
Podávame s ovocným kompótom, ja som mala ríbezľovo-hruškový.
Viem si to veľmi dobre predstaviť aj s čokoládovou polevou, vanilkovým krémom. Je to veľmi chutné, cesto je chrumkavé. Porcií som uviedla 6 takých menších príčetných:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty