
sedita321123 | Hrnčekové muffiny s jablkom
Hrnčekové muffiny s príchuťou a vôňou perníkového korenia.
Ingrediencie
2 | hrnčeky | polohrubá pšeničná múka |
1⁄2 | hrnček | cukor kryštálový |
1 | balík | kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom |
1 | polievková lyžica | kakao holandské |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
2 | kusov | vajce |
1 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | hrnček | olej rastlinný |
1 | kus | jablko |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Postup
Na dávkovanie si pripravíme šálku o objeme 250 ml.
Jablko ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme odstáť.
Preosiatu múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom, kakaom a perníkovým korením.
Vajcia rozklepneme do misky, prilejeme mlieko, olej a všetko ručne prešľaháme metličkou.
Do suchej zmesi pridáme mokrú zmes a zľahka spolu premiešame, kým sa suroviny spoja a vznikne hladké cesto.
Jablká pridáme do cesta a premiešame.
Cesto nalejeme do otvorov plechu na muffiny, ktoré sme natreli maslom a vysypali múkou, alebo použijeme papierové cukrárske košíčky. Každý naplníme do 2/3 objemu.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút alebo podľa svojej rúry.
Upečené necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.