Výborný vláčny ovocný koláč s pudingom, bez múky a mlieka. Po úpechu s marhuľami, som skúsila aj ríbezľový koláč.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
7 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
5 | polievkové lyžice | voda |
5 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
4 | balíky | Zlatý klas |
750 | gramov | ríbezle |
Inštrukcie
Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkavpkať.
Bielka vyšľaháme so 5 lyžicami cukru, na tuhý sneh a preložíme do inej misky. V tej istej šľahacej miske vyšľaháme žltky so 3 PL cukru a vanilkovým cukrom na hustú svetlú penu a krátko prišľaháme horúcu (nie vriacu) vodu a olej.
Na najnižších otáčkach primiešame postupne zlaté klasy zmiešané s práškom do pečiva. Na záver už len ručne na trikrát primiešame vyšľahaný sneh.
Na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som použila papier na pečenie) rozotrieme hmotu a rovnomerne rozložíme ovocie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 - 35 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Postup:
