Jessika | Ryžový nákyp s čerešňami
Raz za čas ma prepadne chuť na sladké a preto som zvolila sladký obed.
Ingrediencie
| 1 | hrnček | ryža guľatozrnná |
| 500 | millilitrov | mlieko |
| 2 | kusov | vajcia |
| 60 | gramov | kryštálový cukor |
| 1 | kus | škoricový cukor |
| 125 | gramov | maslo |
| 600 | gramov | čerešňový kompót |
Postup
Ryžu začneme variť zaliatu vodou, keď je polomäkká, zalievame mliekom, dovaríme, nakoniec pridáme casť cukru a necháme vychladnúť.
Rozdelíme vajcia. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom a zamiešajú do vychladnutej ryži. pridame aj roztopené maslo. Premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zamiešame do ryžovej hmoty.
Do zapekacej misy , ktorú vymažeme maslom, prenesieme polovicu ryžovej hmoty, pokračujeme odkôstkovanými čerešňami a končíme ružovou hmotou. Vrch som posypala škoricovým cukrom a dáme piecť. 30 minút pri teplote 200 st.C
Jessika | Ryžový nákyp s čerešňami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty