
balalajka
Chris Froome považuje tento koláčik za jeho tajnú zbraň počas pretekov. Je plný jednoduchých sacharidov, ktoré vám dodajú ihneď silu. Ak by ste hľadali autora, tak je ním Henrik Orre - hlavný šéfkuchár Sky Team. Recept pochádza z knihy: Vélochef od Henrik Orre
500 | gramov | ryža guľatozrnná |
800 | millilitrov | voda |
4 | polievkové lyžice | kokosový olej |
3 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
2 | čajové lyžičky | škorica |
300 | gramov | jemný tvaroh |
100 | millilitrov | agávový sirup |
Originál by to chcelo hrniec na varenie ryže. Nemám, tak šup s tým do normálneho hrnca a na sporák.
- 500gr ryže vhodnej na rizoto
- 800ml vody
- 4 polievkové lyžice kokosového oleju
- 3 polievkové lyžice kokosového cukru
- 2 čajové lyžičky škorice
Všetko dáme spolu do hrnca a varíme kým nie je voda absorbovaná.
Ký je ešte ryža horúca vmiešame
- 300gr mäkkého tvarohu
- 100ml agave sirupu
Teraz by ste to mali originál dať do 3 litrového plastového sáčku so zipom, uťapkať a dať na noc do chladničky. Tak ja som to uťapkala na malom plechu a na druhý deň nakrájala na 5*5cm kocky. Ráno už len dať do alobalu, môžete pridať čokoládu, ak chcete servírovať ako koláčik na tanierik, alebo kto môže vmieša oriešky ( najlepšie pistáciové ).
Podávame chladené.
No a potom už len šup niekam von. Lebo energie máte ako profi cyklo jazdci.

balalajka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A teraz to už vie aj Sagan a Froome má po chlebe:)) Super koláčik!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a kým ostatní budú zbierať zrnká kade tade, oni okolo nich prefrčia do cieľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty