reklama

Tvarohový koláč

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 21. 03. 2022 - 11:16 - Recepty M.á.r.i.a
Tvarohový koláč, Koláče, recept, M.á.r.i.a

reklama

Šťavnatý kysnutý koláč obzvláštnený nevšednou surovinou v plnke

Ingrediencie
Cesto:
1 hrnček špaldová múka
3⁄4 hrnček hladká múka
25 gramov droždie
50 millilitrov voda
50 millilitrov mlieko
1 čajová lyžička cukor
1 štipka soľ
1 polievková lyžica olej
Plnka:
1 hrnček pšeno
1 hrnček mlieko
1 hrnček voda
500 gramov jemný tvaroh
400 gramov kyslá smotana
6 kusov vajce
250 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
50 gramov hrozienka
Posýpka:
1 hrnček mleté orechy
3 polievkové lyžice cukor krupica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na cesto si múky zmiešajú vo väčšej miske, rozdrvím droždie do nej a pridám  cukor. Posypem štipkou soli a potom nalejem zmes vlažnej vody a mlieka. Na koniec  aj  olej. Vymiesim stredne mäkké cesto a nechám  vykysnúť.

Hrozienka umyjem v teplej vode, kto chce môže ich namočiť do trochu rumu.

 Medzitým urobím pšeno. Do nádoby nasypem pšeno ( predtým ho dobre opláchnem horúcou vodou), nalejte vodu a  mlieko. Varím, kým proso nevsiakne tekutinu. Nechá vychladnúť .

Ak je pšeno vychladnuté, zmiešajte tvaroh, vajcia, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor. Opatrne ho zmiešam.

Keď je  cesto vykysnuté, vymažem väčší plech na pečenie na tenko olejom. Pomocou rúk cesto  natiahnem aj na okraje. Potom naň dám náplň, vhodím medzi hrozienka.  Náplň by sa nemala dotýkať steny plechu , vždy vytiahnite cesto.

Keď je pripravené, posypem celú plochu sladkými orechmi .

Pečiem na 170 stupňoch asi 45-50 minút. Je dobré, ak stred sa už netrasie.

Robila som z polovičnej dávky do tortovej formy 22 cm.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
50 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama