
M.á.r.i.a
reklama
Nápadov na nátierky nie je nikdy dosť.
Ingrediencie
1 | kus | maslová tekvica |
200 | gramov | cícer v konzerve |
2 | strúčiky | cesnak |
6 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | tahini pasta |
1 | kus | limetka |
1⁄4 | čajová lyžička | korenie čierne mleté |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | štipky | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca rímska mletá |
Postup
Menšiu maslovú tekvicu očistím, nakrájam na kocky a dám nad paru variť do mäkka - asi 10-15 min. Nechám vychladnúť, pridám cícer, tahini pastu a začnem mixovať. Ak je moc hustý tak dám 1-2 pl nálevu z cíceru. Postupne pridávam olej a koreniny podľa chuti, kto má rád môže pridať ak chilli. Na záver zamiešam šťavu z limetky. Podávam na bagetke.
Výnos
8 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule