Tekvicový humus

Pridal/a M.á.r.i.a

Nápadov na nátierky nie je nikdy dosť.

Tekvicový humus - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

1kusmaslová tekvica
200gramovcícer v konzerve
2strúčikycesnak
6polievkové lyžiceolivový olej
1polievková lyžicatahini pasta
1kuslimetka
1⁄4čajová lyžičkakorenie čierne mleté
1⁄4čajová lyžičkasoľ
2štipkyškorica
1⁄2čajová lyžičkarasca rímska mletá

Inštrukcie

Menšiu maslovú tekvicu očistím, nakrájam na kocky a dám nad paru variť do mäkka - asi 10-15 min. Nechám vychladnúť, pridám cícer, tahini pastu a začnem mixovať. Ak je moc hustý tak dám 1-2 pl nálevu z cíceru. Postupne pridávam olej a koreniny podľa chuti, kto má rád môže pridať ak chilli. Na záver zamiešam šťavu z limetky. Podávam na bagetke.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok