M.á.r.i.a
reklama
Nápadov na nátierky nie je nikdy dosť.
Ingrediencie
1 | kus | maslová tekvica |
200 | gramov | cícer v konzerve |
2 | strúčiky | cesnak |
6 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | tahini pasta |
1 | kus | limetka |
1⁄4 | čajová lyžička | korenie čierne mleté |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | štipky | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca rímska mletá |
Postup
Menšiu maslovú tekvicu očistím, nakrájam na kocky a dám nad paru variť do mäkka - asi 10-15 min. Nechám vychladnúť, pridám cícer, tahini pastu a začnem mixovať. Ak je moc hustý tak dám 1-2 pl nálevu z cíceru. Postupne pridávam olej a koreniny podľa chuti, kto má rád môže pridať ak chilli. Na záver zamiešam šťavu z limetky. Podávam na bagetke.
Výnos
8 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.