Nápadov na nátierky nie je nikdy dosť.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
1 | kus | maslová tekvica |
200 | gramov | cícer v konzerve |
2 | strúčiky | cesnak |
6 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | tahini pasta |
1 | kus | limetka |
1⁄4 | čajová lyžička | korenie čierne mleté |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
2 | štipky | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca rímska mletá |
Inštrukcie
Menšiu maslovú tekvicu očistím, nakrájam na kocky a dám nad paru variť do mäkka - asi 10-15 min. Nechám vychladnúť, pridám cícer, tahini pastu a začnem mixovať. Ak je moc hustý tak dám 1-2 pl nálevu z cíceru. Postupne pridávam olej a koreniny podľa chuti, kto má rád môže pridať ak chilli. Na záver zamiešam šťavu z limetky. Podávam na bagetke.