Obľúbená nátierka.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 10 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | jogurt grécky biely nízkotučný |
4 | kusy | vajce |
2 | strúčiky | cesnak |
trocha | paprika hrubostenná červená | |
olivy čierne | ||
200 | gramov | tvrdý syr |
štipka | soľ | |
štipka | mleté čierne korenie | |
trocha | bazalka čerstvá | |
2 | kusy | paradajky |
Inštrukcie
- Vajcia uvaríme natvrdo. Papriku a tvrdý syr nastrúhame na slzičkovom strúhadle, olivy nakrájame na kolieska. Lístky čerstvej bazalky natrháme na menšie kúsky.
- Do misky dáme jogurt, pretlačený cesnak a nastrúhaný syr. Potom primiešame na kolieska nakrájané olivy a nastrúhanú červenú papriku. Podľa chuti osolíme, okoreníme a premiešame.
- Na záver do zmesi pretlačíme cez mriežku vajcia uvarené natvrdo, posypeme natrhanými lístkami čerstvej bazalky a všetko znovu zľahka premiešame. Ak treba, dochutíme.
- Podávame na raňajky. Natierame na celozrnný chlieb. Chuť nátierky výborne ladí s chuťou a vôňou čerstvých paradajok.
Želám dobrú chuť!