
Frommykitchendotcom | Nepečená maková torta
Tortička ktorá má u nás velký úspech.Po tomto recepte siahnite keď máte chuť vyskúšať niečo iné, nové ale urcite chutné.
Ingrediencie
200 | gramov | mletý mak |
350 | gramov | maslové sušienky |
180 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
600 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | detská krupica |
150 | gramov | maslo |
Ganache: | ||
150 | gramov | biela čokoláda |
70 | millilitrov | šľahačková smotana |
Postup
Cesto: Mlieko dáme zohriať na platňu spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom. Pridáme zomletý mak, detskú krupicu a varíme do zhustnutia.
Hotové stiahneme z platne, pridáme maslo narezané na kocky a miešame kým sa neroztopí. Na záver pridáme zomleté maslové sušienky, dobre premiešame a ešte teplú hmotu rovnomerne utľapkáme do formy s priemerom 22 cm. Necháme chladnúť na strane a pripravíme ganache.
Ganache: Smotanu dáme zohriať na platňu, do nej nalámeme čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Ganache nalejeme na koláč, necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.
Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
dasa_ | Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
Skúste ťahané cesto na štrúdľu pripraviť s olivovým olejom naplniť na taliansky spôsob. Výsledok vás určite milo prekvapí