
dasa_ | Nepečená rýchlovka - lotusky
Tento dezert sa smelo môže volať 15 minútový koláčik. Lebo je príprava je naozaj blesková. Dlhšie možno trvajú prípravy okolo ako práca na dezerte ako takom. Samozrejme treba počítať aj s istým časom na odležanie. Lebo po pár hodinách je priam dokonalý.
2 | balíky | Lotus keksy |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
250 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | cream cheese |
3 | polievkové lyžice | lotus natierka |
Všetky mliečne suroviny musia byť riadne vychladené.
V jednom 250 g balení Lotus keksov je 32 kúskov, použila som dve balenia. Ak máte keksov menej, je dobré ubrať z náplne. Prípadne to čo ostane, použiť na poháriky.
Jedno balenie keksov rozložte na plochu vedľa seba. Ja som použila plech.
Do šľahačky pridáme 2 polievkové lyžice práškového cukru a vyšľaháme do polotuha. Najskôr šľaháme pri vyšších obrátkach, neskôr uberieme otáčky.
Do polotuhej šľahačky pridáme cream cheese a mascarpone. Pozor, tekutinu odkvapkáme mimo krému. Spolu vyšľaháme do tuha. Ide to dosť rýchlo.
Polovicu krému odoberieme do vrecka na plnenie. Do zvyšku pridáme Lotus nátierku. Alebo inú nátierku. Alebo na jemno rozmrvíme pár keksov. Opatrne premiešame.
Naplníme druhé vrecko. Môžeme sa rozhodnúť, ktorá náplň bude dnu a ktorá vonku. Jedným vreckom rovnomerne postriekame rozložené keksy.
Preložíme druhou polovicou keksov a z druhého vrecka nastriekame druhú časť krému ozdobne na vrch.
Ideálne je nechať niekoľko hodín odpočívať, aby sušienky mierne odvlhli a stali sa vláčnymi.
Na 2 balenia keksov som použila cca 700g plnky. Samozrejme, ak máte radi inú kombináciu, použite takú. Možno použijete 2 šľahačky a doplníte tvarohom, alebo čímkoľvek, čo vám chutí. Ak máte radi sladšie veci, bude treba pridať práškový cukor.
Hlavne nezabudnite, že všetky mliečne súčasti musia byť riadne vychladené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty