
Malé exotické chuťovky len tak pod jeden zub...
Ingrediencie
100 | gramov | orechy |
50 | gramov | datle |
50 | gramov | figy sušené |
50 | gramov | hrozienka |
3 | polievkové lyžice | med |
3 | polievkové lyžice | tahini pasta |
50 | gramov | kokos |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté klinčeky |
100 | gramov | čokoláda |
2 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Sušené ovocie zaejem teplou vodou, zmes orechov (vlašské, mandle, lieskovce,kešu...aké máte) zalejem studenou vodou - nechám cez noc namočené.
Zlejem vodu a všetko rozmixujem ( nie úplne na kašu aby bolo niečo aj chrumkavé).
Do zmesy pridám ostatné suroviny a vypracujem hmotu, z ktorej tvarujem oválky (môži byť aj guľky). Nechám aspoň 1 hod. stuhnúť.
Rozpustím čokoládu a pridávam do nej olej tak aby bola liata.
Oválky si napichnem na špajlu a namáčam v čokoláde. Už len čakať kedy stuhne a môžeme sa do nich pustiť ....pozor ovocie obsahuje veľa cukru tak le po jednom


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tradičný jablkový koláč
Slavka K
Tradičný jablkový koláč
Chutný jablkový koláčik k poobedňajšej kávičke, ktorý nikdy nesklame.
Hustá tekvicová polievka s fazuľou
dasa_ | Hustá tekvicová polievka s fazuľou
Hustá tekvicová polievka s fazuľou
Vynikajúca sýta polievka, z ktorej priam dýcha jeseň. Tekvica, fazuľa a huby v jedinečnej kombinácii chutí a vôní.