Kakaovo-orechové včelie úliky so sušienkami.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
100 | gramov | kakaové sušienky |
100 | gramov | vlašské orechy |
2 | polievkové lyžice | sladené kondenzované mlieko |
100 | gramov | maslo |
trocha | rum | |
Krém: | ||
100 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | kakaový prášok |
75 | gramov | sladené kondenzované mlieko |
Ešte potrebujeme: | ||
1 | kus | formička na včelie úliky |
30 | kusy | okrúhle piškóty |
trocha | práškový cukor |
Inštrukcie
Cesto: Kakaové sušienky a orechy najemno rozdrvíme v sekáčiku a preložíme do kuchynského robota. Pridáme maslo, kondenzované mlieko, kakao a rum alebo rumovú arómu. Pomocou hnetacích hákov vymiešame husté formovateľné cesto. Odložíme do chladničky na cca 30 minút.
Krém: Z masla, kondenzovaného mlieka a kakaa vymiešame krém. Maslo a kondenzované mlieko musia mať približne rovnakú teplotu, aby nedošlo k zrazeniu krému. Najprv vyšľaháme maslo, postupne pridávame kondenzované mlieko, nakoniec kakao.
Dokončenie: Formičku na včelie úliky vysypeme práškovým cukrom. Z vychladeného cesta vyformujeme medzi dlaňami malú guľku, ktorú môžeme ešte obaliť v cukre. Vložíme do formičky, cesto dôkladne zatlačíme a zarovnáme. Opačným koncom varešky urobíme otvor, ktorý pomocou zdobiaceho vrecka a hladkej cukrárskej špičky naplníme krémom a ihneď uzatvoríme piškótou.
Formičku po vybratí každého úlika vyčistíme metličkou a opäť vysypeme cukrom. Postup opakujeme, kým minieme všetko cesto.
Úliky necháme pár hodín tuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!