Tradičné orechové košíčky

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | čokoláda na varenie |
100 | gramov | Cera |
260 | gramov | mleté orechy |
1 | polievková lyžica | rum |
150 | mililitrov | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
orechy |
Inštrukcie
Pripravíme si košíčky na šuhajdy.
Rozpustíme si Ceru a v nej čokoládu v hrnci nad parou.
Túto čokoládu dáme na dno každého kosicka.
Z mlieka, cukru, rumu alebo rum. aromy, masla , vanilkového cukru a mletých orechov vymiešame plnku, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
Plnku plníme do košíčkov na spodnú vrstvu čokolády a zas zalejeme čokoládou.
Vrch každej šuhajdy ozdobíme orechom, alebo cukríkom.
Postup:
