
M.á.r.i.a
Cuketa je veľmi vďačná zelenina ľahko stráviteľná, dá sa rôzne upravovať a kombinovať ku nej suroviny. Tieto placky majú príchuť gréckej kuchyne.
3 | kusov | cuketa |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | nasekaný kôpor |
4 | kusov | lístky mäty |
100 | gramov | feta syr |
100 | gramov | syr typu feta |
3 | kusov | jarná cibuľka |
2 | štipky | muškátový oriešok |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | hrnček | kururičná strúhanka |
Jogurtový dip: | ||
200 | gramov | grécky jogurt biely |
1 | polievková lyžica | nasekaný kôpor |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
Mladé cukety stredne veľké nastrúhame na tekvicovom strúhadle, cibuľku aj s vňaťou a mätové lístky nasekať na jemno. Do cukety pridáme vajíčka, nasekané byliny, koreniny a premiešame. Zasypeme strúhankou a necháme chvíľľku postáť aby strúhanka nasiakla šťavu z cukety.
Pridáme jemne podrvenú fetu a nastrúhaný kefalotyri syr a jemne zamiešame. Ak je treba dosolíme podľa chuti - pozor syry s slané. Lyžicou dávame na panvicu s trochou oleja hmotu a roztlačíme na malé placky. Opečieme z každej strany 4-5min.
Placky podávame s jogurtovým dipom s kôprom. Smotanu rozmiešame s kôprom a na vrch nalejeme olivový olej. Chutné sú aj s tzatziky - stačí pridať na jemno nastrúhané uhorky a dobre vyžmýkané.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...