
sedita321123
Nadýchaná vajcová omeleta so šampiňónmi.
Ingrediencie
3 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | olej |
125 | gramov | šampiňóny hnedé |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
štipka | soľ | |
štipka | korenie čierne mleté | |
trocha | rasca drvená |
Postup
Šampiňóny očistíme, opláchneme pod vodou a osušíme. Nakrájame na prúžky.
Na panvicu nalejeme trochu oleja. Pridáme šampiňóny a pražíme, kým pustia vodu. Potom osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a krátko podusíme, kým sa voda odparí. Odstavíme zo zdroja tepla.
Vajcia rozklepneme do misky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a ručne metličkou alebo vidličkou prešľaháme.
Panvicu so šampiňónmi zohrejeme, prilejeme vaječnú zmes, párkrát poprehadzujeme, aby bola omeleta nadýchaná a dopražíme. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.