
Dzeny | Batatový šalát
Našla som recept na marocký šalát, trochu som ho upravila, lebo niektoré ingrediencie mi nesedeli. Výsledok je výborný.
Bataty: | ||
600 | gramov | batat |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
čajová lyžička | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
Dressing: | ||
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
2 | polievkové lyžice | pomarančová šťava |
čajová lyžička | sušený cesnak | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | soľ | |
trocha | paprika kajenská | |
čajová lyžička | mletá červená paprika | |
čajová lyžička | zázvor mletý | |
čajová lyžička | rasca mletá | |
Dokončenie: | ||
mäta čerstvá | ||
petržlenová vňať čerstvá | ||
pažítka | ||
mandľové lupienky | ||
sušené brusnice |
Rúru zapneme na 220 °C.
1 veľký batat očistíme, pokrájame na kocky. Vsypeme do misky, pridáme 1 PL olivového oleja, pol lyžičky soli, čierne mleté korenie. Premiešame a vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 15-20 min.
Kým sa pečú zemiaky, tak pripravíme dressing, zmiešame všetky potrebné ingrediencie.
Pokrájame bylinky.
Upečené zemiaky vysypeme do misky, zalejeme dressingom, poriadne pomiešame. Necháme chvíľku postáť.
Potom pridáme brusnice, mandle a bylinky, všetko premiešame a podávame.
Šalát je chutný teplý, tak by sa mal konzumovať, ale dobre chutí aj studený.
Pôvodný recept obsahuje aj koriander, ktorý ja fakt nemusím, takže som ho vynechala, rovnako ako som vynechala aj pomarančovú kôru a škoricu, to mi v slaných jedlách nesedí. Namiesto mandľových lupienkov som použila nasekané mandle.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.