
Dzeny | Zeleninový šalát s jablkami a orechmi
Jednoduchý, no vynikajúci šalát, v ktorom môžu chýbať jablká, ale s nimi je to do dve triedy lepšie:)
Ingrediencie
1 | balík | šalátová zmes |
1 | kus | jablko |
1 | hrsť | vlašské orechy |
150 | gramov | feta syr |
1 | hrsť | semienka |
Zálievka: | ||
1 | polievková lyžica | olej olivový |
2 | polievkové lyžice | biely jogurt |
2 | čajové lyžičky | medová horčica |
Postup
Pripravíme si všetky suroviny. Šalátové listy umyjeme a osušíme, vložíme do misy.
Vlašské orechy opražíme na suchej panvici.
Pridáme semienka (kupujem hotovú zmes, ale môžete si tam dať hocičo - tekvicové, píniové, slnečnicové...). Rukami rozmrvíme fetu a pridáme do šalátu. Trochu fety si odložíme na ozdobu.
Nakrájame jabĺčko na tenké plátky, môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Vymiešame olej, jogurt a medovú horčicu. Ak nemáte medovú horčicu, vyrobte si ju - zmiešajte dijonskú s medom a máte hotovo:)
Zálievku zmiešame so zeleninou v mise, pridáme orechy. Trochu zálievky a pár orechov si tiež môžeme nechať na ozdobu.
Jablká som pridala až pri servírovaní spolu s trochou syra, pár orechmi a trochou zálievky. Mala som ešte pár židovský čerešní (machovka čerešňová), tak som ich tam hodila tiež.
Podávame s čerstvým chlebom, hriankami a pod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty