reklama

Tortička zo špaldových kefírových lievancov

Pridal/a sedita321123 dňa 24. 04. 2023 - 22:33 - Recepty sedita321123
Tortička zo špaldových kefírových lievancov, Sladké jedlá, recept, sedita321123

sedita321123


reklama

Zdravšia verzia lievancov z celozrnnej špaldovej múky s kefírom a horkou čokoládou.

Ingrediencie
Cesto:
400 millilitrov kefírové mlieko
200 gramov celozrnná špaldová múka jemne mletá
1 polievková lyžica cukor trstinový
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva s vínnym kameňom
2 kusov vajce
  štipka soľ
  štipka škorica mletá cejlónska
  trocha olej
Krém:
50 gramov čokoláda horká 85 %
100 millilitrov smotana pochúťková kyslá
Ešte potrebujeme:
  trocha vlašské orechy
30 gramov čokoláda
  drobné ovocie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misky nalejeme kefírové mlieko. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, trstinovým cukrom, štipkou škorice a soli. Primiešame vajíčka a ručne metličkou prešľaháme, chviľku necháme odpočívať.

Lievance vyprážame na olejom alebo maslom natretej panvici na miernom stupni teploty z oboch strán.

Čokoládu na krém rozpustíme vo varnom kúpeli, ihneď primiešame studenú kyslú smotanu a vymiešame. Krém môžeme ihneď použiť.

Hotové lievance ukladáme na seba a striedame s vrstvou krému, aby sme vytvorili tortičku. Krémom potrieme aj vrch, potom posypeme drvenými vlašskými orechmi a polejeme čokoládou rozpustenou vo varnom kúpeli.

Ozdobíme drobným čerstvým ovocím (maliny, čučoriedky), alebo prelejeme ovocím mrazeným, ktoré prevaríme s trochou trstinového cukru. Dobrú chuť!

Výnos
2 porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama