
M.á.r.i.a
reklama
Šmak k poháru vína, piva alebo len tak k telke
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | maslo |
100 | gramov | parmezán |
100 | gramov | kyslá smotana |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | vajce |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
rasca | ||
sezam | ||
chilli | ||
mak |
Postup
Do múky si nastrúham maslo, pridám na jemno nastrúhaný parmezán a statné suroviny. Vypracujem cesto, vyvaľkám na 5 mm na pomúčenej doske a nakrájam na štvorčeky.
Potriem rozšľahaným vajíčkom a posypem podľa svojej chuti.
Naukladám na plech s papierom a dám piecť do vyhriatej rúry na 180° a pečiem 10 - 15 min. podľa rúry pekne do zlatova.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...