
Frommykitchendotcom | Monte torta
Výborná krémová torta aj pre náročných
Korpus: | ||
120 | gramov | lieskové orechy pražené nasekané |
6 | kusov | bielok |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | hladká múka |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
6 | kusov | žĺtok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusov | vanilkový puding |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
Ešte potrebujeme: | ||
200 | gramov | Nutella |
60 | gramov | maslové sušienky |
2 | kusov | šľahačka v prášku |
Lieskovce opražíme v rúre na plechu s papierom a necháme vychladnúť. Následne dáme do sekáčika a zomelieme na menšie kúsky. Nemajú byť mleté, ale len nasekané. Formu 26 cm obložíme papierom a na dno nasypeme nasekané lieskovce.
Z bielok vyšľaháme hustý sneh a postupne po lyžiciach pridávame cukor za stáleho šľahania. Na záver pridáme múku a hmotu opatrne vylejeme na lieskovce aby sa nepoposúvali. Najlepšie je sneh po lyžiciach ukladať na lieskovce.
Pečieme na 180 C v predhriatej rúre asi 15 min.
Po upečení piškótu opatrne vyklopíme z formy, dáme dole papier a necháme vychladnúť. Vychladnutú namažeme Nutellou a poukladáme sušienky nalámané na kúsky, medzi ktorými nechávame medzery. (➡️foto)
Pripravíme si krém. Na platňu dáme zohriať 800 ml mlieka, vanilkový a kryštálový puding. Vo zvyšnom mlieku rozpustíme pudingový prášok, pridáme múku, žĺtka a dobre premiešame.
Prilejeme k zohriatemu mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť, občas zamiešame.
Maslo s práškovým cukrom vymiešame do hladka a po lyžiciach budeme za stáleho miešania pridávať vychladnutý puding. Krém rozdelíme na dve polovice. Jedna ostane žltá a do druhej primiešame roztopenú čokoládu.
Aby mala torta tvar, odporúčam korpus po vychladnutí vrátiť do formy. Na keks, ktorý sme naukladali na Nutellou namažeme žltý krém a na neho následne čokoládový.
Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a nanesieme na tortu. Ja dávam menej mlieka ako je v návode, aby bola hustejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.
Bublanina
Alica7 | Bublanina
Bublanina
Vynikajúca vláčna bublanina s jahodami. Recept je na menší pekáč 20x30 cm, ovocie môžete použiť ľubovoľné.