reklama

Monte torta

Pridal/a Frommykitchendotcom dňa 20. 11. 2022 - 15:32 - Recepty Frommykitchendotcom
Monte torta, Torty, recept, Frommykitchendotcom

Frommykitchendotcom | Monte torta


reklama

Výborná krémová torta aj pre náročných 

Ingrediencie
Korpus:
120 gramov lieskové orechy pražené nasekané
6 kusov bielok
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice hladká múka
Krém:
1 liter mlieko
6 kusov žĺtok
100 gramov kryštálový cukor
2 kusov vanilkový puding
2 polievkové lyžice hladká múka
1 kus vanilkový cukor
200 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
100 gramov tmavá čokoláda
Ešte potrebujeme:
200 gramov Nutella
60 gramov maslové sušienky
2 kusov šľahačka v prášku
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Lieskovce opražíme v rúre na plechu s papierom a necháme vychladnúť. Následne dáme do sekáčika a zomelieme na menšie kúsky. Nemajú byť mleté, ale len nasekané.  Formu 26 cm obložíme papierom a na dno nasypeme nasekané lieskovce. 

Z bielok vyšľaháme hustý sneh a postupne po lyžiciach pridávame cukor za stáleho šľahania. Na záver pridáme múku a hmotu opatrne vylejeme na lieskovce aby sa nepoposúvali. Najlepšie je sneh po lyžiciach ukladať na lieskovce. 

Pečieme na 180 C v predhriatej rúre asi 15 min. 
Po upečení piškótu  opatrne vyklopíme z formy, dáme dole papier a necháme vychladnúť. Vychladnutú namažeme Nutellou a poukladáme sušienky nalámané na kúsky, medzi ktorými nechávame medzery. (➡️foto)

Pripravíme si krém. Na platňu dáme zohriať 800 ml mlieka, vanilkový a kryštálový puding. Vo zvyšnom mlieku rozpustíme pudingový prášok, pridáme múku, žĺtka a dobre premiešame. 
Prilejeme k zohriatemu mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. 

Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť, občas zamiešame.

Maslo s práškovým cukrom vymiešame do hladka a po lyžiciach budeme za stáleho miešania pridávať vychladnutý puding. Krém rozdelíme na dve polovice. Jedna ostane žltá a do druhej primiešame roztopenú čokoládu. 

Aby mala torta tvar, odporúčam korpus po vychladnutí vrátiť do formy. Na keks, ktorý sme naukladali na Nutellou namažeme žltý krém a na neho následne čokoládový. 

Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a nanesieme na tortu. Ja dávam menej mlieka ako je v návode, aby bola hustejšia. 

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama