Chutný a zdravý karfiol sa dá pripraviť aj jednoducho a rýchlo. Ide to aj bez trojobalu a predvarenia. Pečený karfiol u nás prekvapivo chutil všetkým, doteraz ho jedli len vyprážaný.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
6 | polievkové lyžice | olivový olej |
50 | mililitrov | voda |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | rasca | |
1⁄4 | čajová lyžička | červená paprika |
trocha | čierne korenie |
Inštrukcie
Karfiol umyjeme a buď naporciujeme na ružičky, alebo ho skúsime nakrájať na hrube pláty. Stred bude držať pokope, z okrajov budú menšie kúsky.
V miske vymiešame olej vodu, soľ a korenie. Malé kúsky karfiolu môžete pridať rovno do misky a premiešať. Ja som svoj karfiol rozložila na plech a potrela olejom s vodou a korením. Z oboch strán.
Pečieme na plechu s papierom na pečenie, aby som si ušetrila umývanie ... pri teplote cca 230 °C, 10 minút z jednej strany, potom otočíme a pečieme ešte cca 10 minút.
Podávame so zemiakmi, alebo len zeleninovou oblohou.
Postup:




