
Kamila | Karfiol pečený v rúre
Chutný a zdravý karfiol sa dá pripraviť aj jednoducho a rýchlo. Ide to aj bez trojobalu a predvarenia. Pečený karfiol u nás prekvapivo chutil všetkým, doteraz ho jedli len vyprážaný.
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
6 | polievkové lyžice | olivový olej |
50 | millilitrov | voda |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1⁄4 | čajová lyžička | červená paprika |
trocha | čierne korenie | |
trocha | rasca |
Postup
Karfiol umyjeme a buď naporciujeme na ružičky, alebo ho skúsime nakrájať na hrube pláty. Stred bude držať pokope, z okrajov budú menšie kúsky.
V miske vymiešame olej vodu, soľ a korenie. Malé kúsky karfiolu môžete pridať rovno do misky a premiešať. Ja som svoj karfiol rozložila na plech a potrela olejom s vodou a korením. Z oboch strán.
Pečieme na plechu s papierom na pečenie, aby som si ušetrila umývanie ... pri teplote cca 230 °C, 10 minút z jednej strany, potom otočíme a pečieme ešte cca 10 minút.
Podávame so zemiakmi, alebo len zeleninovou oblohou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.