
Výborná točená orechová torta s kávovým krémom. Štafetky sú malé roládky, ja som skúsila tortu.
160 | gramov | bielok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
45 | gramov | mleté orechy |
40 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
20 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | instantná káva |
70 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
125 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | rum |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda na varenie |
30 | gramov | Cera |
Korpus: 160 g bielkov boli u mňa 4 bielky. Záleží od veľkosti vajec. Radšej si treba odvážiť. Bielky vyšľaháme a postupne prišľahávame cukor. Potom zľahka orechy a múku. Rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, trochu posypeme práškovým cukrom.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C maximálne 8 minút. Nie dlhšie, cesto by sa nedalo stočiť.
Stiahneme papier - ide to veľmi dobre. Cesto sa zdá zdola lepkavé, ale to je v poriadku, ešte je teplé. Otočíme ho tak, ako sa pieklo a necháme vychladnúť. Kraje trochu orežeme a vyrovnáme.
Pripravíme si krém: z 20 g múky a 20 g masla si urobíme svetlú zápražku, pridáme instantnú kávu ( prášok) a zalejeme mliekom. Uvaríme kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo s cukrom. Keď je kaša vychladnutá, primiešame ju k maslu a nezabudnime priliať rum. Plát natrieme plnkou a nakrájame na 5 pásov. Pláty stáčame ako je na fotke.
V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s Cerou a rozotrieme na vrch a boky torty. Necháme v chladničke stuhnúť a potom krájame klasicky ako tortu.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.
Bublanina
Alica7 | Bublanina
Bublanina
Vynikajúca vláčna bublanina s jahodami. Recept je na menší pekáč 20x30 cm, ovocie môžete použiť ľubovoľné.