Zákusok vyhľadávaný cukrárňach, na svadbách, výborný na blížiace sa sviatky.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 12 minút |
Celkový čas | 1 hod, 12 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
Sirup na korpus: | ||
100 | millilitrov | voda |
100 | gramov | kryštálový cukor |
deciliter | rum | |
Plnka: | ||
3 | kusy | žĺtok |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
lekvár | ||
čokoládová poleva |
Inštrukcie
Zo surovín upečieme dva piškótove korpusy.
Odporúčam použiť vajcia veľkosti L.
Bielky vyšľaháme do polotuha pridáme štipku soli, cukor vyšľaháme do penista nakoniec po častiach pridáme múku zmiešanu s práškom do pečiva. Plech 28x40cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 12 - 15 minút.
Upečený korpus 1,2 necháme vychladnúť.
Vaječné žĺtky, práškový cukor dáme na vodný kúpeľ miešame do stuhnutia netrvá to dlho 5 minút. V mlieku rozmiešame zlatý klas uvaríme hustý puding do ktorého vmiešame žĺtkovu zmes. Za občasného miešania vychladime.
Maslo vymiešame do hladka spojíme s pudingom.
Uvaríme sirup vodu, cukor dáme variť mierne vychladime pridáme rum.
Pripravíme si čokoládovú polevu na vodnom kúpeli.
Korpusy boky, vrch upravíme stiahneme papier na pečenie. Jeden korpus potrieme trochou plnky nanesieme tenkú vrstvu čokoládovú polevu.
Odložíme do chladničky stuhnúť po stuhnutí korpus obrátime čokoládovú polevu nadol potrieme lekvárom.
Preložíme druhý korpus lyžicou pokropime po celom obvode sirupom. Zľahka pritlačíme rozotrieme plnku, uhladíme dáme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou opäť dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy ozdobíme podľa seba.
Postup:







