
Oľga Birošová
Výborná roláda ktorá poteší každého mandle a mascarpone.
4 | kusov | vajce |
110 | gramov | kryštál cukor |
80 | gramov | hladká múka |
40 | gramov | mandľová múka |
1 | štipka | soľ |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | voda vlažná |
Plnka: | ||
250 | millilitrov | šlahačková smotana 33% |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
125 | gramov | mascarpone |
Čokoládová poleva: | ||
100 | millilitrov | šlahačková smotana 33% |
150 | gramov | mliečna čokoláda |
Pripravíme si suroviny na cesto, odporúčam použiť väčšie vajcia. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do penista, vmiešame po častiach cukor, došľaháme do tuha, po jednom pridáme žĺtky, múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva, mandľovú múku, kakaom po častiach zľahka varechou vmiešame do cesta.
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 8-10 minút.
Upečený kakaový korpus preložíme za horúca na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť. Suroviny na plnku smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor, mascarpone došľaháme.
Z korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme, rozotrieme plnku do 3/4 korpusu, zrolujeme preložíme na plech, podnos vložíme do chladničky stuhnúť.
Čokoládová poleva, smotanu zohrejeme do horúca a pridáme čokoládu polámanu na menšie kúsky. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Dáme dobre vychladnúť, mixérom vyšľaháme do penista.
Potrieme po celom obvode rolády a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme pokrájame na rezy. Dobrú chuť.

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo - zemiakovou plnkou
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.