
miloska
Známejší recept je griláž s vlašskými orechmi, my využívame alternatívu lieskových orechov, keďže nie sú také horké ...
Ingrediencie
1 | Salko | |
300 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | lieskové orechy mleté |
6 | kusov | oblátky |
Postup
Na suchej panvičke upálime kryštálový cukor na karamel. Neustále miešame vareškou. Keď je karamel krásny zlato-hnedý, vlejeme doň pomaličky Salko. Stále miešame.
Keď sa Salko s karamelom spojí pridáme preosiaty práškový cukor a maslo. Maslo sa musí do masy vstrebať. Odstavíme z plameňa a vmiešame pomleté lieskové orechy.
Ešte horúcou masou naplníme tortové oblátky. 3-krát tortové oblátky a 2-krát grilážová masa. A znova to isté 3-krát oblátka a 2-krát grilážová masa.
Dobre zaťažíme najlepšie cez noc. Narežeme na rezy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.