Mäkkučký orechový zákusok so žĺtkovou polevou ktorý nesmie chýbať na žiadne sviatky.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
200 | gramov | hrubá múka |
200 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | vlašské orechy |
250 | gramov | maslo |
1 | štipka | prášok do pečiva |
5 | kusy | bielok |
Poleva: | ||
180 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | žĺtok |
1 | balík | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Mäkké maslo a cukor vyšľaháme do peny.
Primiešame múku zmiešanú so štipkou práškového cukru a mleté orechy.
Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielok.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme na 170 stupňov asi 15 minút.
Kým sa pečie, vymiešame zo žĺtkov a cukru polevu.
Polevu dávame na horúci koláč vytiahnutý z rúry.
Krájame až po zaschnutí polevy.