Recept s fotopostupom na výborný sviatočný zákusok.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
rožky | ||
4 | kusy | bielok |
280 | gramov | práškový cukor |
180 | gramov | mleté orechy |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka (ja som nedávala) |
Krém: | ||
4 | kusy | žĺtok |
1 | kus | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | čokoládová poleva ((180g horkej čokolády a 30g cery)) |
Inštrukcie
Rožky
Bielka s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou, do tuhého snehu, chvíľu to trvá. Čim dlhšie tým lepšie min však 10 min. Začíname šľahať za studena. Dáme dole z tepla a zľahka primiešame orechy a múku. Hmotu dáme do zdobiaceho sáčka s ozdobným hrotom na konci. Na plechu vystlanom papierom na pečenie robíme rožky, podľa fantázie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a hneď znížime teplotu na 130°C a pečieme - sušíme ich ešte cca 25-30 minút. Teplotu prispôsobte skúsenostiam s vašou rúrou.
Krém
Žltka, vajíčko a práškový cukor šľaháme nad parou, kým nie je hmota horúca. Priemiešame kakao a hmotu necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme spolu so zmäknutým maslom na krém. Opäť naplníme zdobiaci sáčok a krém nastriekame na rožky. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Dokončenie
Čokoládu roztopíme a máčame v nej rožky krémovou časťou dole. Necháme stuhnúť v chladničke, kde zákusky aj skladujeme.
Postup:








