Parížske rožky

Popis

Recept s fotopostupom na výborný sviatočný zákusok.

Parížske rožky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

rožky
4kusybielka
280gramovpráškového cukru
180gramovmletých orechov
1polievková lyžicapolohrubej múky (ja som nedávala)
krem
4kusyžĺtka
1kusvajíčko
200gramovpráškového cukru
4polievkové lyžiceKakao
250gramovmaslo
Dokončenie
200gramovčokoládovej polevy ((180g horkej čokolády a 30g cery))

Inštrukcie

Rožky

Bielka s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou, do tuhého snehu, chvíľu to trvá. Čim dlhšie tým lepšie min však 10 min. Začíname šľahať za studena. Dáme dole z tepla a zľahka primiešame orechy a múku. Hmotu dáme do zdobiaceho sáčka s ozdobným hrotom na konci. Na plechu vystlanom papierom na pečenie robíme rožky, podľa fantázie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C  a hneď znížime teplotu na 130°C a pečieme - sušíme  ich ešte cca 25-30 minút. Teplotu  prispôsobte skúsenostiam s vašou rúrou.

Krém

Žltka, vajíčko a práškový cukor šľaháme nad parou, kým nie je hmota horúca. Priemiešame kakao a hmotu necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme spolu so zmäknutým maslom na krém. Opäť naplníme zdobiaci sáčok a krém nastriekame na rožky. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

Dokončenie

Čokoládu roztopíme a máčame v nej rožky krémovou časťou dole. Necháme stuhnúť v chladničke, kde zákusky aj skladujeme.

Postup: 

Parížske rožky - recept postup 1
Parížske rožky - recept postup 2
Parížske rožky - recept postup 3
Parížske rožky - recept postup 4
Parížske rožky - recept postup 5
Parížske rožky - recept postup 6
Parížske rožky - recept postup 7
Parížske rožky - recept postup 8
Parížske rožky - recept postup 9
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vyzeraju tak luxusne,krasna praca,hned by som si dalaVyplazený jazyk

Pekné a starostlivo upečené. Neskúšali ste namiesto  šľahania nad parou, len nechať oddelené bielka  4 dni odležať pri izbovej teplote? Či bude výsledok rovnaký?

Pri šľahaní nad parou sa len rýchlejšie odparí voda z bielka. Má šľahanie nad parou aj nejaký iný význam?

 

 

Osobne by som nemala odvahu robit kolace z bielok, ktore stali 4 dni pri izbovej teplote.

hmmm, zaujímavý názor. Niečo podobné sa tuším odporúča aj pri populárnych makrónkach. možno by stálo za to vyskúšať

Parížske rožky sú jedny z mojich najobľúbenejších zákuskov. Ešte som si na ne nikdy netrúfla. Rozhodla som sa však, že na tieto Vianoce ich urobím. Dúfam, že sa mi podaria Úsmev

Držím palce, ono asi najväčšou výzvou je to pečenie penových koláčikov.

Ďakujem, budem sa snažiť :-)

Kamila, rožky sa mi vydarili parádne Úsmev. Robila som ich pred Vianocami, ale akosi nebol čas dať spätnú väzbu :-). Zožala som s nimi veľký úspech - urobila som z dvojitej dávky, lebo ja ich milujem Vyplazený jazyk. Recept odkladám, ďakujem.

waw, to si sikovna, som rada, ze sa podarili, ja si este stále nie som uplne ista pusinkovym pecivom

ahojte, chcem sa spýtať aké majú byť po tých 20 - 30 min. pečenia. Ja som ich mala mäkké na dotyk a prilepené ku papieru. Aká má byť ich konzistencia? Ako viem, že im mám vybrať?

Oni zvyknu dojst este na plechu, ale len trochu nemali by byt mäkké a mali by sa dať odlepovať z papiera. Každá rúra pečie inak, treba si to odsledovať.

Vyzeraju fantasticky Slnko

 

Odkladám si receptík. Ak sa nezjedia hneď, treba ich v chladničke skladovať?

Urcite ano, kvoli kremu
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.