reklama

Fantastické parížske rožky

Pridal/a Kamila dňa 03. 12. 2015 - 16:06 - Recepty Kamila
Fantastické parížske rožky, Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Fantastické parížske rožky


reklama

Recept s fotopostupom na originálne parížske rožky s orechovo snehovým pečivom, výborným kakaovým krémom a  čokoládovou polevou na vrchu .

Ingrediencie
  rožky
4 kusov bielok
280 gramov práškový cukor
180 gramov mleté orechy
1 polievková lyžica polohrubá múka
Krém:
4 kusov žĺtok
1 kus vajce
200 gramov práškový cukor
4 polievkové lyžice kakao
250 gramov maslo
Dokončenie:
200 gramov čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rožky: Bielky s práškovým cukrom vyšľaháme nad parou, do tuhého snehu, chvíľu to trvá. Čím dlhšie,  tým lepšie, min však 10 min. Začíname šľahať za studena.

Dáme dole z tepla a zľahka primiešame orechy a múku. Hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s ozdobným hrotom na konci.

Na plechu vystlanom papierom na pečenie robíme rožky, podľa fantázie. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C  a hneď znížime teplotu na 130°C a pečieme - sušíme  ich ešte cca 25-30 minút. Teplotu  prispôsobte skúsenostiam s vašou rúrou.

Krém: Žĺtky, vajíčko a práškový cukor šľaháme nad parou, kým nie je hmota horúca. Primiešame kakao a hmotu necháme vychladnúť.

Po vychladnutí vyšľaháme spolu so zmäknutým maslom na krém.

Opäť naplníme vrecko na zdobenie a krém nastriekame na rožky. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

Dokončenie: Čokoládu roztopíme a máčame v nej rožky krémovou časťou dole. Necháme stuhnúť v chladničke, kde zákusky aj skladujeme.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

zvonilka, So, 05. 12. 2015 - 23:23

Vyzeraju tak luxusne,krasna praca,hned by som si dalaVyplazený jazyk

medovnikarka, Št, 14. 01. 2016 - 08:21

Pekné a starostlivo upečené. Neskúšali ste namiesto  šľahania nad parou, len nechať oddelené bielka  4 dni odležať pri izbovej teplote? Či bude výsledok rovnaký?

Pri šľahaní nad parou sa len rýchlejšie odparí voda z bielka. Má šľahanie nad parou aj nejaký iný význam?

 

 

Kamila, Št, 14. 01. 2016 - 08:24

Osobne by som nemala odvahu robit kolace z bielok, ktore stali 4 dni pri izbovej teplote.

dasa_, Št, 14. 01. 2016 - 08:47

hmmm, zaujímavý názor. Niečo podobné sa tuším odporúča aj pri populárnych makrónkach. možno by stálo za to vyskúšať

dulka, Po, 07. 12. 2015 - 11:13

Parížske rožky sú jedny z mojich najobľúbenejších zákuskov. Ešte som si na ne nikdy netrúfla. Rozhodla som sa však, že na tieto Vianoce ich urobím. Dúfam, že sa mi podaria Úsmev

Kamila, Po, 07. 12. 2015 - 11:30

Držím palce, ono asi najväčšou výzvou je to pečenie penových koláčikov.

dulka, Po, 07. 12. 2015 - 12:00

Ďakujem, budem sa snažiť :-)

dulka, Št, 14. 01. 2016 - 09:16

Kamila, rožky sa mi vydarili parádne Úsmev. Robila som ich pred Vianocami, ale akosi nebol čas dať spätnú väzbu :-). Zožala som s nimi veľký úspech - urobila som z dvojitej dávky, lebo ja ich milujem Vyplazený jazyk. Recept odkladám, ďakujem.

Kamila, Št, 14. 01. 2016 - 09:56

waw, to si sikovna, som rada, ze sa podarili, ja si este stále nie som uplne ista pusinkovym pecivom

liar090, Pi, 23. 12. 2016 - 16:03

ahojte, chcem sa spýtať aké majú byť po tých 20 - 30 min. pečenia. Ja som ich mala mäkké na dotyk a prilepené ku papieru. Aká má byť ich konzistencia? Ako viem, že im mám vybrať?

Kamila, Pi, 23. 12. 2016 - 16:23

Oni zvyknu dojst este na plechu, ale len trochu nemali by byt mäkké a mali by sa dať odlepovať z papiera. Každá rúra pečie inak, treba si to odsledovať.

Lenka R, Pi, 23. 12. 2016 - 16:41

Vyzeraju fantasticky Slnko

 

Iwa, St, 06. 12. 2017 - 22:32

Odkladám si receptík. Ak sa nezjedia hneď, treba ich v chladničke skladovať?

Kamila, Št, 07. 12. 2017 - 07:27
Urcite ano, kvoli kremu
MN háčik, St, 20. 12. 2017 - 17:43

Prosím Vás prečo keď som robila cesto tak keď som to dala na plech sa mi to viac roztiahlo? Bolo také riedke? Môže to byť v tom že som naraz nad parou mala aj cukor aj bielka? Mixovala som to dlho ale naraz....ďakujem

Kamila, St, 20. 12. 2017 - 17:51

Cukor treba davat postupne, tazko povedat ci to bolo tym, ten sneh musi byt velmi husty. Niekedy staci, ze sa do bielok dostane trochu zltka  a uz sa nevyslahaju.

motylik, Po, 25. 12. 2017 - 06:54

Cesto mi vyšlo dobre. Ale krém stále riedky, ani na tretí pokus, co som pridala doň ešte masla, nie je ako má byť. Stale sa rozteka, nevydrží na rožku, lezie z neho dole Hambím sa

Kamila, Po, 25. 12. 2017 - 11:09
Neviem prečo, je to tradičný krém, dostatočne dlho si žĺtka slahala nad parou? Hmota musí byť horúca, po pridaní kakaa zhustne. Do masla ju zašľaháme po vychladnutí.... Tvoj krém si skúsila dat stuhnúť do chladničky?
motylik, Po, 25. 12. 2017 - 12:54
Asi v tom bola chyba, že som maslo dala hneď, do takého horúceho. Nevidela som v tom rozdiel. Vtedy.
dulka, Po, 25. 12. 2017 - 12:17
Ja milujem parížske rožky a keď Kamila pridala tento recept, rozhodla som sa ho vyskúšať prvý krát na Vianoce 2015.Nie som nejaká zdatná cukrárka, ale pri dodržaní postupu, ktorý Kamila napísala sa mi podarili úplne super na prvý krát. Tieto aj minulé Vianoce som ich robila opäť a vyšli tiež perfektne.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama