
Recepty od susedky | Lekvár zo sušených hrušiek
Máte na záhrade starú odrodu hrušiek zvanú jačmienky? Skúste z nich pripraviť hruškový lekvár. Bude super napríklad do kysnutých moravských koláčov
500 | gramov | sušené hrušky |
1 | čajová lyžička | badián mletý |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica mletá |
5 | polievkové lyžice | cukor |
Najskôr musíme usušiť skoré hrušky, tzv. jačmienky. Ide o starú, veľmi skorú odrodu, nevhodnú na dlhšie skladovanie.

Hrušky najskôr musíme usušiť. Umyjeme ich, rozštvrtíme a zbavíme jadrovníka. Rozložíme na plech šupkou dole a sušíme pri pootvorených dvierkach 3x po 2 hodiny na 100 stupňov. Medzi jednotlivými sušeniami ich prechladíme.

Odvážené množstvo hrušiek vložíme do hrnca, zalejeme vodou aby boli prikryté. pridáme cukor, mletý badián a škoricu a varíme do mäkka.

Rozvarené mixujeme ponorným mixérom a vlejeme do sterilizovaných pohárikov. Zatvoríme a krátko sterilizujeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.