reklama

Rezne pod jablkovou perinou

Pridal/a lia6 dňa 10. 01. 2010 - 14:25 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Nemusia byť vždy len klasické...občas treba zmenu(sun)

Ingrediencie
4 plátky bravčové stehno
  hladká múka
4 plátky anglická slanina
2 kusov jablko
4 plátky tvrdý syr
  čierne mleté korenie
  soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Umyté rezne naklepeme...v origoš recepte sú to rezne zo stehna...ja osobne robím vačšinou z krkovičky...nie sú také suché.

Keďže sem ide slanina a jablká, tak kludne to môže byť maso zo stehna, alebo z karé. Naklepané rezne osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Potom obalíme v hladkej múke. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na hrubé plátky.

Maso prudko opečieme na oleji z oboch strán. Poukladáme na pekáč, alebo do zapekacej misy a zalejeme výpekom. Na každý rezeň položíme plátky slaniny a jablka. Podlejeme vodou, aby boli plátky masa zakryté, ale slaniny s jablkami už nie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180st. asi 30 min. Pred koncom pečenia na každý rezeň položíme plátok syra a dáme ešte zapiecť na 5 minút.

Velmi radi máme ešte jedny rezne...voláme ich obrátené...neviem síce prečo sa tak volajú, ale sú fantastické:naklepané, osolené a okorenené rezne namočíme do cestíčka(múka, cesnak, vajíčka)...osmažíme z oboch strán...do ohňovzdornej misy na spodok poukladáme plátky angl., alebo oravskej slaniny a cibule...nato položíme osmažené rezne...ďalšie plátky slaniny a cibule...môžme poliať výpekom(v čom sme smažili rezne v cestíčku)...dáme zapiecť...slanina pustí šťavu, takže vodu netreba k obidvom receptom sa ako príloha najlepšie hodí zem.kaša, opekané zemiaky, uvarené zemiaky s masielkom(udusené v tlakovom hrnci), alebo len zeleninka.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

fidorka, Ne, 10. 01. 2010 - 14:32

Moji chlapi sú dnes preč z domu,ja NIČ NEVARÍM,len si tu tak lebedím a ty mi ideš Lia robiť takéto chúťky,to sa robí?Ja robievam tiež s jablkami,ale ináč,potom tu aj ja prihodím náš recept...a zajtra skúsim veru toto tvoje.Dík za tipMrkám Bozkávam

lia6, Ne, 10. 01. 2010 - 14:38

Nie je zač...to som len tak(nie napriekMrkám )...skôr na inšpiráció...ja som dnes robila rezance s tvarohom na slano...Miláčik odchádza zajtra večer, takže zajtra idem robiť buď tieto, alebo v tej majonéze...len sa ešči neviem rozhodnúť...ale masko sa už rozmrazujeVyplazený jazyk Slnko

fidorka, Ne, 10. 01. 2010 - 14:40

to ste si teda tatina dobre užili...veď ty už mu nejakú dobrotku vymyslíš!Úsmev

alica43, Ne, 10. 01. 2010 - 18:22

no perfektne receptiky ,,urcite vyskusam,,Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

jamajka (bez overenia), Ne, 10. 01. 2010 - 20:15

Liuš, ja poznám (a robím ) obrátené rezne s trochu iným postupom : na plechu s nízkym okrajom naklepeme mäso v strúhanke , potom ich dôkladne poomáčam v rozšprudlovanej zmesi vajec s hl.múkou , vysmažím v rozpálenom oleji a pokladiem do jenskej misy a šup do rúry na 20 min.Ale chcela som tým povedať len toľko, že názov obrátené majú asi zato, že ich obaľuješ v opačnom poradí, než je klasika.Úsmev Zlomené srdce

MajaKvietok

lia6, Ne, 10. 01. 2010 - 20:17

Veď preto neviem prečo sa tak volajú(tie naše)...tam strúhanka nejde...ale aj tie Tvoje vyzerajú hamkovoÁno Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama