
Nemusia byť vždy len klasické...občas treba zmenu(sun)
4 | plátky | bravčové stehno |
hladká múka | ||
4 | plátky | anglická slanina |
2 | kusov | jablko |
4 | plátky | tvrdý syr |
čierne mleté korenie | ||
soľ |
Umyté rezne naklepeme...v origoš recepte sú to rezne zo stehna...ja osobne robím vačšinou z krkovičky...nie sú také suché.
Keďže sem ide slanina a jablká, tak kludne to môže byť maso zo stehna, alebo z karé. Naklepané rezne osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Potom obalíme v hladkej múke. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na hrubé plátky.
Maso prudko opečieme na oleji z oboch strán. Poukladáme na pekáč, alebo do zapekacej misy a zalejeme výpekom. Na každý rezeň položíme plátky slaniny a jablka. Podlejeme vodou, aby boli plátky masa zakryté, ale slaniny s jablkami už nie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180st. asi 30 min. Pred koncom pečenia na každý rezeň položíme plátok syra a dáme ešte zapiecť na 5 minút.
Velmi radi máme ešte jedny rezne...voláme ich obrátené...neviem síce prečo sa tak volajú, ale sú fantastické:naklepané, osolené a okorenené rezne namočíme do cestíčka(múka, cesnak, vajíčka)...osmažíme z oboch strán...do ohňovzdornej misy na spodok poukladáme plátky angl., alebo oravskej slaniny a cibule...nato položíme osmažené rezne...ďalšie plátky slaniny a cibule...môžme poliať výpekom(v čom sme smažili rezne v cestíčku)...dáme zapiecť...slanina pustí šťavu, takže vodu netreba k obidvom receptom sa ako príloha najlepšie hodí zem.kaša, opekané zemiaky, uvarené zemiaky s masielkom(udusené v tlakovom hrnci), alebo len zeleninka.
Nie je zač...to som len tak(nie napriek )...skôr na inšpiráció...ja som dnes robila rezance s tvarohom na slano...Miláčik odchádza zajtra večer, takže zajtra idem robiť buď tieto, alebo v tej majonéze...len sa ešči neviem rozhodnúť...ale masko sa už rozmrazuje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to ste si teda tatina dobre užili...veď ty už mu nejakú dobrotku vymyslíš!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no perfektne receptiky ,,urcite vyskusam,,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Liuš, ja poznám (a robím ) obrátené rezne s trochu iným postupom : na plechu s nízkym okrajom naklepeme mäso v strúhanke , potom ich dôkladne poomáčam v rozšprudlovanej zmesi vajec s hl.múkou , vysmažím v rozpálenom oleji a pokladiem do jenskej misy a šup do rúry na 20 min.Ale chcela som tým povedať len toľko, že názov obrátené majú asi zato, že ich obaľuješ v opačnom poradí, než je klasika.
Maja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veď preto neviem prečo sa tak volajú(tie naše)...tam strúhanka nejde...ale aj tie Tvoje vyzerajú hamkovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moji chlapi sú dnes preč z domu,ja NIČ NEVARÍM,len si tu tak lebedím a ty mi ideš Lia robiť takéto chúťky,to sa robí?Ja robievam tiež s jablkami,ale ináč,potom tu aj ja prihodím náš recept...a zajtra skúsim veru toto tvoje.Dík za tip
