
dasa_
Vynikajúci domáci guľáš – hustý, voňavý a plný chuti, ktorý zasýti celú rodinu.
Ingrediencie
1 | kilogram | hovädzia nožina |
1 | kilogram | bravčové pliecko |
400 | gramov | zemiaky |
5 | kusov | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | paprika |
2 | čajové lyžičky | mletá červená paprika |
1 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | majoránka |
1 | polievková lyžica | pretlak |
Postup
Oddelene hovädzie aj bravčové mäso nakrájame na primerané kocky, nie veľmi veľké.
Očistíme cibuľu na nakrájame ju na kocky. Čím viac cibule použijeme, tým bude guľáš hustejší. Ideálne, keď má nakrájaná cibuľa rovnaký objem ako nakrájané mäso.
Očistíme aj cesnak a papriku a nakrájame na kúsky.
V hrnci rozpálime olej, alebo ak máme použijeme bravčovú masť. Vsypeme cibuľu a restujeme ju dohneda. Trvá to pomerne dlho. Pred koncom pridáme aj nakrájanú papriku, cesnak a lyžicu paradajkového pretlaku.
Vložíme hovädzie mäso a dobre premiešame s cibuľovým základom.
Primiešame soľ, mletú papriku, mleté čierne korenie. Zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso zakryté a za občasného miešania dusíme 1 a pol hodiny.
Pridáme bravčové mäso, pomiešame, prilejeme znova vriacu vodu a dusíme ďalšiu hodinu. Nezabudneme občas premiešať.
Očistené zemiaky nakrájame na primerané kocky, vložíme do hrnca a varíme ešte 20 minút. Ak treba, dolejeme vriacu vodu. Odporúčam aj vyskúšať, aby sme vedeli prípadne dosoliť, pridať štipľavú papriku.
Na samý záver do odstavenej polievky pridáme majoránku, ktorú podrvíme medzi dlaňami.

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty