Recept s fotopostupom na ozaj vynikajúci ríbezľový koláčik. Ríbezle je možné zameniť aj za iné drobné ovocie - maliny, černice, čučoriedky ... aj slivky

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
110 | gramov | bezlepková múka (moja bola bezlepková) |
70 | gramov | práškový cukor |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
60 | gramov | maslo |
80 | millilitrov | mlieko |
Tvarohová náplň: | ||
250 | gramov | tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob (alebo Zlatý klas) |
1 | kus | vanilkový cukor (1čl vanilková esencia) |
1 | polievková lyžica | práškový cukor (nemusí, záleží ako milujete kyslé ríbezôe) |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | ríbezle |
2 | čajové lyžičky | kukuričný škrob |
Inštrukcie
Korpus:
Maslo necháme zmäknúť a aj vajíčko a mlieko môžeme nechať chvíľu zohriať pri izbovej teplote. Vajíčko, zmäknuté maslo a cukro vyšľaháme do peny. K hmote prišľaháme mlieko na striedačku s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto preložíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, prípadne vymastenej a múkou vysyspanej formy (priemer cca 28cm), rozotrieme ho tak , aby n aokrajoch bolo trochu vyššie.
Tvarohová náplň:
Všetko spolu ručne vymiešame. Ja som dala trochu viac tvarohu, mala som 500g balenie, ale to už je veľa. Tvarohovú náplň opatrne rozdelíme a rozotrieme na cesto.
Dokončenie:
Odstopkované, umyté a odkvapkané ríbezle premiešame so škrobom a rovnomerne nasypeme n atvarohovú náplň, ďalej od kraja.
Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Môžete ho ešte chvíľu nechať vo vypnutej pootvorenej rúre, aby tvaroh lepšie držal výšku, nemusíte. Koláčik je ozaj svieži, výborný, dokonca aj s mojou bezlepkovou múkou a to už je čo povedať, lebo na jedno vajíčko jej tam šlo dosť.
Postup:










