Ríbezľový koláč s tvarohom

Popis

Recept s fotopostupom na ozaj vynikajúci ríbezľový koláčik. Ríbezle je možné zameniť aj za iné drobné ovocie - maliny, černice, čučoriedky ... aj slivky Úsmev

Ríbezľový koláč s tvarohom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

cesto:
110gramovpolohrubej múky (moja bola bezlepková)
70gramovpraskovy cukor
2čajové lyžičkyprášok do pečiva
1kusvajíčko
60gramovmaslo
80millilitrovmlieka
tvarohová náplň
250gramovtvarohu
1kusvajíčko
1polievková lyžicakukuričný škrob (alebo Zlatý klas)
1kusvanilkový cukor (1čl vanilková esencia)
1polievková lyžicapraskovy cukor (nemusí, záleží ako milujete kyslé ríbezôe)
Dokončenie
500gramovčervených ríbezlí
2čajové lyžičkykukuričný škrob

Inštrukcie

Korpus:

Maslo necháme zmäknúť a aj vajíčko a mlieko môžeme nechať chvíľu zohriať pri izbovej teplote. Vajíčko, zmäknuté maslo a cukro vyšľaháme do peny. K hmote prišľaháme mlieko na striedačku s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto preložíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, prípadne vymastenej a múkou vysyspanej formy (priemer cca 28cm), rozotrieme ho tak , aby n aokrajoch bolo trochu vyššie.

Tvarohová náplň:

Všetko spolu ručne vymiešame. Ja som dala trochu viac tvarohu, mala som 500g balenie, ale to už je veľa.  Tvarohovú náplň opatrne rozdelíme a rozotrieme na cesto.

Dokončenie:

Odstopkované, umyté  a odkvapkané ríbezle premiešame so škrobom a rovnomerne nasypeme n atvarohovú náplň, ďalej od kraja.

Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti s  vašou rúrou. Môžete ho ešte chvíľu nechať vo vypnutej pootvorenej rúre, aby tvaroh lepšie držal výšku, nemusíte. Koláčik je ozaj svieži, výborný, dokonca aj s mojou bezlepkovou múkou a to už je čo povedať, lebo na jedno vajíčko jej tam šlo dosť.Hambím sa

Postup: 

Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 1
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 2
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 3
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 4
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 5
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 6
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 7
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 8
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 9
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 10
Ríbezľový koláč s tvarohom - recept postup 11
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.6
Priemer: 4.6 (10 hlasy)

Komentáre

Veľmi chutný, rýchly a jednoduchý koláč. Pre mňa doteraz najchutnejší recept na koláčik s ríbezľami. Ďakujem za recept :)

-500g (aj neocistenych) ribezli je privela k pomeru ostatnych surovin,

-250g tvarohu primalo 

-ta trocha zlateho klasu v ovoci sa uplne stratila, vacsina kusov ovocia sa pri peceni podla postupu roztiekla na kasu

= ja som mal 400g ribezli a 400g tvarohu a aj tak bola ribezlova vrstva vyssia ako tvarohova, vobec nie ako na obrazkoch

Dobry den, dakujem za upozornenie ohľadne množstva ingrediencii. S mojimi receptami je to ťažké, lebo zväčša experimentujem a mnohé pridávam od oka, hlavne to ovocie, .

O tento recept som sa delila predovšetkým preto, že koláčik bol ozaj fantastický. Najvyšší čas ho upiecť znova, zase raz dozreli ríbezle a recept upresniť.

Úloha zlatého klasu nie je udržať ovocie celé, ale zahustiť šťavu, ktorú ovocie pri pečení pustí.

Ríbezľová vrstva pri neupečenom koláčí bola aj u mňa vyšiia, klesla až po upečení.

najsam-lepší koláčik. Robím všetko podľa predpisu, len ovocie nevážim, dávam od oka, aby bol koláč plný. A vyšiel mi vzhľadovo podobne, chuťovo super!

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok