
Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom
Recept s fotopostupom na ozaj vynikajúci ríbezľový koláčik. Ríbezle je možné zameniť aj za iné drobné ovocie ako sú maliny, černice, čučoriedky, ale aj slivky
Cesto: | ||
110 | gramov | bezlepková múka |
70 | gramov | práškový cukor |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
1 | kus | vajce |
60 | gramov | maslo |
80 | millilitrov | mlieko |
Tvarohová náplň: | ||
250 | gramov | tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | ríbezle |
2 | čajové lyžičky | kukuričný škrob |
Korpus:
Maslo necháme zmäknúť a aj vajíčko a mlieko môžeme nechať chvíľu zohriať pri izbovej teplote. Vajíčko, zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do peny. K hmote prišľaháme mlieko na striedačku s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto preložíme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie, prípadne vymastenej a múkou vysyspanej formy (priemer cca 28cm), rozotrieme ho tak , aby n aokrajoch bolo trochu vyššie.
Tvarohová náplň:
Všetko spolu ručne vymiešame. Ja som dala trochu viac tvarohu, mala som 500g balenie, ale to už je veľa. Tvarohovú náplň opatrne rozdelíme a rozotrieme na cesto.
Dokončenie:
Odstopkované, umyté a odkvapkané ríbezle premiešame so škrobom a rovnomerne nasypeme n atvarohovú náplň, ďalej od kraja.
Koláč pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Môžete ho ešte chvíľu nechať vo vypnutej pootvorenej rúre, aby tvaroh lepšie držal výšku, nemusíte. Koláčik je ozaj svieži, výborný, dokonca aj s mojou bezlepkovou múkou a to už je čo povedať, lebo na jedno vajíčko jej tam šlo dosť.

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom

Kamila | Ríbezľový koláč s tvarohom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
-500g (aj neocistenych) ribezli je privela k pomeru ostatnych surovin,
-250g tvarohu primalo
-ta trocha zlateho klasu v ovoci sa uplne stratila, vacsina kusov ovocia sa pri peceni podla postupu roztiekla na kasu
= ja som mal 400g ribezli a 400g tvarohu a aj tak bola ribezlova vrstva vyssia ako tvarohova, vobec nie ako na obrazkoch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den, dakujem za upozornenie ohľadne množstva ingrediencii. S mojimi receptami je to ťažké, lebo zväčša experimentujem a mnohé pridávam od oka, hlavne to ovocie, .
O tento recept som sa delila predovšetkým preto, že koláčik bol ozaj fantastický. Najvyšší čas ho upiecť znova, zase raz dozreli ríbezle a recept upresniť.
Úloha zlatého klasu nie je udržať ovocie celé, ale zahustiť šťavu, ktorú ovocie pri pečení pustí.
Ríbezľová vrstva pri neupečenom koláčí bola aj u mňa vyšiia, klesla až po upečení.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
najsam-lepší koláčik. Robím všetko podľa predpisu, len ovocie nevážim, dávam od oka, aby bol koláč plný. A vyšiel mi vzhľadovo podobne, chuťovo super!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný recept, jediné čo som zmenila je, že som pouzila iba 250 g ríbezlí s 2 PL cukru a škrobom podľa popisu. Vyzerá skoro ako na obrázku :) Ďakujem za recept!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že sa podaril. To ovocie vždy dávam od oka a potom len odhadujem váhu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a aká BZP múka je naj na tento koláč? ďakujem,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To keby som vedela, dlho som pouzivala novalim tmavu univerzalnu, ale uz ju nevyrabaju. Teraz vacsinou mixujem novalim univerzálnu, bezlepkovu ovsenu a mlete mandle asi po tretinach.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makový závin
Alica7
Makový závin
Mäkkučký kysnutý makový závin.
Plnené rožteky
Martuška 123 | Plnené rožteky
Plnené rožteky
Výborné rožteky plnené orechmi, makom, tvarohom, lekvárom a Nutellou.