Pre milovníkov špargle rýchla pochúťka, ktorá zasýti.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 35 minút |
Ingrediencie
1 | balík | biela špargľa |
100 | gramov | anglická slanina |
2 | kusy | vajce |
6 | kusy | bageta |
100 | gramov | kozí syr |
trocha | soľ | |
trocha | cukor | |
trocha | čierne korenie | |
trocha | citrónová šťava | |
trocha | maslo |
Inštrukcie
Špargľu očistíme a dáme variť. Do vody pridáme soľ, trochu cukru a citrónovú šťavu. Varíme 5 - 8 min. Odcedíme a necháme obschnúť. Na grilovacie panvicu dáme trochu masla a špargľu grilujeme do zlatova, pridáme plátky anglickej slaniny. Šparglu osolíme , posypeme čiernym korením.Zároveň si pripravíme volské oká.Plátky bagetky natrieme maslom na každý položíme plátok kozieho syra a dáme na 10 min. zapiecť do vyhriatej rúry. Ozdobíme čerstvým kôprom.
Poznámky
Syr si môžeme zmeniť komu nechutí kozí.