
Toto je naša domáca z angličiny,ktorá vyzerala takto:Syník preložil recept a pomáhal pri postupe,jasné,aj s dcérkou...Vyšlo nám to,syn dostal 1 a deti aj pani učiteľka v škole si pochvaľovali(sun)
zemiak | ||
soľ | ||
maslo | ||
polohrubá múka | ||
olej | ||
tvrdý syr |
Zemiaky si očistíme,nakrájame a uvaríme,v osolenej vode.Keď sú mäkké,zlejeme vodu a popučíme ich s maslom.Pridávame múku podľa potreby a urobíme cesto.Vyvaľkáme ho na hrúbku 1cm,vykrajujeme kolieska,my sme ich robili priemer asi 5cm.Vypražíme na oleji,posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.My sme ani nezapekali,lebo syr sa aj tak krásne rozpustil,keďže sme strúhali na horúce;-) a potom papáme.
Pre mňa to bolo dosť mastné,dalo mi to zabrať,ale s výsledkom sme spokojní.Len to vyprážanie v tom teple:-P Hlavne,že chutilo(sun) A...nezadávam presné údaje o zemiakoch a tak,to už každý podľa uváženia.My sme robili asi z kila zemiakov a vyšlo nám cca 35 koláčikov.
Tento recept som skusala velmi davno z ucebnice angliny, ale zda sa mi, ze som to nevyprazala, ale piekla. Ja aj dnes takmer vsetko, co sa vypraza radsej zapekam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja podobne robím pirohy.Spravím si také isté cesto ,vykrajujem kolieska len to plním tvarohom (tvaroh ,sol,vajce) a tiež vyprážam.no a papáme to s kyslou smotanou.tak si to v nej omáčame.je to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto vyzera byt prudko jedle

Eva