Vďačné sladké, rýchle občerstvenie. Už som sem dávala recept na tvarohové guľky ale vždy ich robím inak, tetokrát boli s pohánkovou krupicou - vyrobená z vločiek.
Ingrediencie
| 250 | gramov | jemný tvaroh |
| 3 | polievkové lyžice | pohánková krupica |
| 1 | kus | vajce |
| štipka | soľ | |
| 1 | kus | jablko |
| 1 | kus | hruška |
| 1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
| 1 | polievková lyžica | maslo |
| 4 | polievkové lyžice | kokos |
| 1 | čajová lyžička | škorica |
Postup
Pohánkové vločky si mixérom zomelieme na hrúbku krupice. Tvaroh vymiešame so žĺtkom, krupicou a soľou. Necháme odležať aby krupica nasiakla asi 1/2 hodiny.
Medzitým si očistíme jablko a hrušku, nakrájame na plátky dáme na panvicu, zasypeme cukrom a necháme podusiť. Môžeme trochu podliať vodou a pridať citrónovú šťavu. Na záver zamiešiame maslo.
Dáme si variť vodu na noky a zatiaľ si ich dokončíme. Z bielka ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej hmoty. Dvoma lyžicami tvarujeme noky a vkladáme do vriacej vody. Varíme 5-6 min. kým nevyplávaj.
Na masle opražíme kokos, posypeme škoricou a zmiešame. Noky obalíme v kokosovej zmesi, ukladáme na tanieri na ovocie a posypeme trochou cukru - nemusí byť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre. Som hladná len z čítania. Vyzerá to skvele.
A verím, že je to syté aj po hodine vďaka tomu tvarohu, nie ako noky ktoré sú len z múky.
Fajná inšpirácia.