Kuracie prsia s broskyňou a syrom

Popis

Verzia slovenskej klasiky Úsmev určite sa u nás nájde len málokto, kto sa s ešte nestretol so zapekanými  kuracími prsiami s broskyňou a syrom

Kuracie prsia s broskyňou a syrom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

2kusykuracie prsia
5kusybroskyne
1kusmozzarella
1kuscitrón
1polievková lyžicamed
4polievkové lyžiceolej (3+1)
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1⁄2čajová lyžičkamlete korenie
1⁄4zväzokbylinky (bazalka, oregano, tymian)

Inštrukcie

V miske zmiešame šťavu z jedného citróna, med, 3PL oleja, trochu soli a mletého čierneho korenia. Pridáme na jemno nasekané vňate a zamiešame.

Zrele broskyne umyjeme a nakrájame na kocky. Ideálne je, ak sú broskyne už mierne prezreté. Môžeme použiť aj viac druhov. Zamiešame a odložíme na chvíľu do chladu.

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Panvicu dobre rozohrejeme, vlejeme lyžicu oleja. Olej musí tzv. vlnkovať. Vložíme prsia a opekáme na oboch stranách jemne do hneda. Preložíme na tanier a necháme pár minút vychladnúť. Potom pokrájame na menšie kúsky.

Mozzarellu natrháme na menšie kúsky, pridáme k broskyniam. Naservírujem na tanier a na vrch pridáme pokrájané prsia.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok