
dasa_ | Kuracie prsia s broskyňou a syrom
Verzia slovenskej klasiky určite sa u nás nájde len málokto, kto sa s ešte nestretol so zapekanými kuracími prsiami s broskyňou a syrom
Ingrediencie
2 | kusov | kuracie prsia |
5 | kusov | broskyňa |
1 | kus | mozzarella |
1 | kus | citrón |
1 | polievková lyžica | med |
4 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté korenie |
trocha | tymian | |
trocha | bazalka | |
trocha | oregano |
Postup
V miske zmiešame šťavu z jedného citróna, med, 3 PL oleja, trochu soli a mletého čierneho korenia. Pridáme najemno nasekané vňate a zamiešame.
Zrelé broskyne umyjeme a nakrájame na kocky. Ideálne je, ak sú broskyne už mierne prezreté. Môžeme použiť aj viac druhov. Zamiešame a odložíme na chvíľu do chladu.
Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Panvicu dobre rozohrejeme, vlejeme lyžicu oleja. Olej musí tzv. vlnkovať. Vložíme prsia a opekáme na oboch stranách jemne do hneda. Preložíme na tanier a necháme pár minút vychladnúť. Potom pokrájame na menšie kúsky.
Mozzarellu natrháme na menšie kúsky, pridáme k broskyniam. Naservírujem na tanier a na vrch pridáme pokrájané prsia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.