Popis
Dnes zase na tému Kapusta 100x inak :)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
1⁄4 | hlávka | kapusta |
plechovka | sterilizované šampiňony | |
1 | ostatná zelenia - mrkva, paprika, reďkovka, uhorka, jarná cibuľka | |
3 | polievkové lyžice | pikantný olej |
2 | polievkové lyžice | ocot |
2 | polievkové lyžice | krupicový cukor |
čajová lyžička | soľ |
Inštrukcie
Recept je orientačný, zeleninu voľte podľa svojej chute a obsahu chladničky.
do hrnca dáme variť vodu. Kapustu pokrájame na štvorčeky cca 1 cm. Vložíme ich do vriacej vody, počkáme, kým sa voda opäť zavarí a povaríme asi 2 minúty.
Zvolenú zeleninu nakrájame na jemné plátky.
Ak nemáme priamo pikantný olej, tak si ho pripravíme tak, že olej rozohrejeme na panvici, odstavíme a vhodíme do neho čili papríčku. Chvíľu počkáme a zlejeme.
Obvarenú kapustu precedíme, dáme na misy. Na horúcu nalejeme pikantný olej, pridáme cukor, ocot a dobre premiešame. Primiešame huby, ostatnú nakrájanú zeleninu a môžeme podávať.
Ja som do oleja pridala pár kvapiek výťažku cayenskej papriky. Ale robila som už aj olej podľa vyššie popísaného spôsobu, netreba sa toho báť
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť