Vvynikajúci a sýty šalátik s úžasnou kombináciou hrušky a orechov.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 10 minút |
Ingrediencie
125 | gramov | rukola |
1 | kus | hruška |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | balzamikový ocot (dá sa nahradiť aj balzamikovým octom) |
1 | polievková lyžica | orechový olej (môže byť aj slnečnicový či olivový) |
trocha | vlašské orechy |
Inštrukcie
Rukolu si umyjeme a necháme na utierke osušiť, dáme do misky.
Hrušku umyjeme, vykrojíme jadierka a nakrájame na prúžky. Pridáme k rukole a prisypeme aj orechy.
Pripravíme si nálev:
V miske zmiešame med, balzamikovú omáčku /prípadne použijeme balzamikový ocot/ a olej. Polejeme pripravený šalátik a necháme asi 2 hodiny odležať v chlade pred podávaním.