Rýchly, jednoduchý a zdravý šalát

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Od kamarátky Kateřiny, odborníčky na chutnú a zdravú kuchyňu:) |
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
2 | šálky | bulgur |
4 | kusy | paradajka |
1⁄2 | kus | šalátová uhorka |
1 | trocha | ľadový šalát (stačí päť listov) |
1 | plechovka | sušené paradajky |
1 | kus | cibuľa |
3 | kusy | petržlenová vňať |
2 | kusy | mäta |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | štipka | soľ |
1 | čajová lyžička | rímska rasca |
Inštrukcie
1. Bulgur zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Keď zmäkne, nadbytočnú vodu vylejeme. 2. Všetko pokrájame, posekáme a zmiešame so zmäknutým bulgurom. 3. Dáme do chladničky, šalát chutí najlepšie studený. Tip: Šalát je vhodný aj ako zdravá príloha k mäsu. Pozn: Bulgur je nalámaná celozrnná pšenica, dá sa už pomerne bežne kúpiť aj v slovenských obchodoch.
Poznámky
Recept je variabilný, namiesto olivového oleja môžete použiť tekvicový alebo iný olej, podľa toho, čo vám chutí. Mäta ani cibuľa nie sú povinné, záleží od nálady a osobného nastavenia.:)