
Dzeny | Šalát s bulgurom
Rýchly, jednoduchý a zdravý šalát
2 | hrnčeky | bulgur |
4 | kusov | paradajka |
1⁄2 | kus | šalátová uhorka |
1 | trocha | ľadový šalát |
1 | plechovka | sušené paradajky |
1 | kus | cibuľa |
3 | kusov | petržlenová vňať |
2 | kusov | mäta |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | štipka | soľ |
1 | čajová lyžička | rímska rasca |
Bulgur zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Keď zmäkne, nadbytočnú vodu vylejeme.
Všetko pokrájame, posekáme a zmiešame so zmäknutým bulgurom.
Dáme do chladničky, šalát chutí najlepšie studený. Tip: Šalát je vhodný aj ako zdravá príloha k mäsu.
Bulgur je nalámaná celozrnná pšenica, dá sa bežne kúpiť aj v slovenských obchodoch.
Recept je variabilný, namiesto olivového oleja môžete použiť tekvicový alebo iný olej, podľa toho, čo vám chutí. Mäta ani cibuľa nie sú povinné, záleží od nálady a osobného nastavenia.:)
A ja som čakala že to bude dáky syr
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ja som čakala, že to bude hnusné ako väčšina zdravých vecí:)) Som v príjemnom šoku, že je to dobré:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi dozrel cas, zoznámiť sa s Bulgurom