Popis
Ešte chvíľku je fašiang tak môžeme zhrešiť aj s niečim vysmaženým, dnes to nie sú šišky ale netradične banán a jablká. Jablká isto poznáte v palacinkovom ceste, toto je trochu iné...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
1 | šálka | biely jogurt (hustý) |
1 | šálka | hladká špaldová múka |
1 | kus | bielko |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva, štipka soli |
1⁄2 | čajová lyžička | skorica |
1⁄4 | šálka | cukor trstinový |
2 | kusy | banán |
2 | kusy | jabĺčko |
olej na vysmážanie, cukor na posypanie |
Inštrukcie
Banány si nakrájame na rovnaké kúsky (8 ks), z jabĺčok vykrojíme jaderník a nakrájame na kolieska asi 6-7 mm. Ostatné suroviny si spolu vymiešame na hladké a nadýchané cestíčko. Necháme si zohriať olej, ovocie obalíme v cestíčku a pomaly vysmážame do zlatova. Vyberieme a kladieme na papierové utierky aby vsiakol prebytočný tuk. Pred podávaním pocukrujeme podľa chuti. Môžeme podávať aj s kyslou pochúťkovou smotanou ochutenou vanilkou.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť