Žemľovka

Popis

Obed, ktorým deti nepohrdnú

Žemľovka - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

10kusyrožkov
3⁄4kusymlieka
1⁄2kusvanilínový cukor
štipka soli
500gramovJemný tvaroh
3polievkové lyžicepraskovy cukor
2kusyvajcia
skorica
1kusVanilínový cukor ( tvaroh)
Strúhanka na posypanie
Msli na vymastenie
1polievková lyžicamaslo

Inštrukcie

Pripravíme si tvarohovú plnku - tvarohy, vanilínový cukor, práškový cukor, vajcia a štipku soli vymiešame. 
Pekáč alebo sklo v ktorom budeme piecť vymastíme maslkm a posypeme strúhankou

Rohlíky nakrájame na 1 cm široké krúžky a máčame ich v mlieku v ktorom sme rozpustili 1/2 vanilinového cukru. Len zľahka z nich trocha vytlačíme mlieko. Polovicu rohlíkov takto poukladáme na dno pekáča a  na to nanesieme 1/2 tvarohovej zmesi . Na tvaroh dáme ošúpané a na tenko nakrájané jablká a na nich druhú polovicu tvarohu. Nakoniec poukladáme zvyšné rožky namáčané v mlieku. Zvyšné mlieko v ktorom sme máčali rohlíky rovnomerne rozlejeme na žemľovku v pekáči,hore  poukladáme kúsky masla a dáme piecť na 180C. 

Poznámky


 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok