
Oľga Birošová | Tvarohovo-jablková žemľovka
Sladký obed či večera pre milovníkov žemľovky.
5 | kusov | rožky |
1 | štipka | soľ |
2 | kusov | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | škoricový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | rozpustené maslo |
200 | millilitrov | mlieko |
Plnka 1: | ||
250 | gramov | hrudkovitý tvaroh |
1⁄2 | kus | citrón |
1 | hrsť | hrozienka |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | kusov | jablká strúhané |
1 | balík | škoricový cukor |
Rožky pokrájame na kolieska namáčame do mlieka pridáme štipku soli polejeme rozpusteným maslom.
Jablková plnka: Jablká umyjeme osušíme nastrúhame na strúhadle pridáme cukor + škoricový cukor a premiešame.
Tvarohová plnka: Tvaroh, cukor vanilkový, šťavu z polovice citróna, hrozienka, žĺtok spolu zmiešame.
Zapekaciu misu vymastíme maslom rozložíme polovicu pripravených rožkov vrstvíme tvarohovú plnku na vrch rozložíme jablkovú plnku. Lyžicou zľahka pritlačíme, uhladíme rozložíme zbytok rožkov zľahka pritlačíme. V troche mlieka rozhabarkujeme vajíčko polejeme po celom obvode žemľovky.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty