
Blíži sa príprava na silvestrovskú párty a týmito žemličkami upútame aj deti.
300 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
200 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
250 | millilitrov | mlieko |
40 | gramov | droždie |
1 | kus | vajce |
50 | gramov | olej |
125 | gramov | kyslá smotana |
10 | gramov | cukor |
soľ | ||
250 | gramov | ovčí syr |
mleté korenie |
Kvasnice rozmrvíme, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Do misky dáme múku, kyslú smotanu a vajíčko,soľ,korenie.
Vykysnutý kvások vlejeme do zmesi aj so zvyškom mlieka a zamiesime tuhé cesto. Cesto necháme vykysnúť, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 cm a po celej ploche naň rozložíme na hrubo postrúhaný ovčí syr.
Cesto preložíme ako obálku na seba a necháme vykysnúť - tento proces zopakujeme ešte 2x.
Rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky a opäť necháme na plechu chvíľku podkysnúť.
Povrch potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180 st. asi 15 - 20 min.
Po vychladnutí môžeme nakrojiť ( nie celkom, tak aby sa dali otvárať) a naplniť ľubovoľnými pomazánkami, ozdobiť ako strašidielka.
Ovčí syr môžete nahradiť aj iným ale nie je vhodný taký, ktorý sa moc rozpúšťa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...