
Blíži sa príprava na silvestrovskú párty a týmito žemličkami upútame aj deti.
Ingrediencie
300 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
200 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
250 | millilitrov | mlieko |
40 | gramov | droždie |
1 | kus | vajce |
50 | gramov | olej |
125 | gramov | kyslá smotana |
10 | gramov | cukor |
soľ | ||
250 | gramov | ovčí syr |
mleté korenie |
Postup
Kvasnice rozmrvíme, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Do misky dáme múku, kyslú smotanu a vajíčko,soľ,korenie.
Vykysnutý kvások vlejeme do zmesi aj so zvyškom mlieka a zamiesime tuhé cesto. Cesto necháme vykysnúť, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 cm a po celej ploche naň rozložíme na hrubo postrúhaný ovčí syr.
Cesto preložíme ako obálku na seba a necháme vykysnúť - tento proces zopakujeme ešte 2x.
Rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky a opäť necháme na plechu chvíľku podkysnúť.
Povrch potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180 st. asi 15 - 20 min.
Po vychladnutí môžeme nakrojiť ( nie celkom, tak aby sa dali otvárať) a naplniť ľubovoľnými pomazánkami, ozdobiť ako strašidielka.
Ovčí syr môžete nahradiť aj iným ale nie je vhodný taký, ktorý sa moc rozpúšťa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo - ríbezľový koláč
Kamila
Makovo - ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.
Rýchla ríbezľová roláda
dasa_
Rýchla ríbezľová roláda
Prevrátená roládam ktorú môžete naplniť drobným ovocím, ktoré máte po ruke. Okrem ríbezlí vyskúšajte napríklad čučoriedky, egreše...