
Jednoduché ale na pohľad pekné a chutné pohostenie.
Aspik: | ||
50 | gramov | granulovaná želatína |
1 | liter | voda |
1 | polievková lyžica | vegeta |
1 | kus | bobkový list |
10 | kusov | celé čierne korenie |
5 | kusov | nové korenie |
2 | polievkové lyžice | ocot |
šunka | ||
zemiakový šalát | ||
vajce | ||
uhorka | ||
kápia | ||
petržlenová vňať |
Aspik:
Okrem želatíny dám všetko spolu prevariť. Nechám vychladnúť asi na 60 stup. a potom pridám želatínu nechám ju rozpustiť a potom ak treba trochu ju nahrejem, nesmie vrieť.
Rolky:
Urobím zemiakový šalát ale trochu hustejší. Na plátok šunky (odporúčam dlhšiu šunku) dám šalát a zrolujem. Ukladám na vyšší plech alebo pekáč, vedľa seba.
Zalejem vychladnutou nie celkom želatínou za rovno so šunkou. Potom poukladám vajíčko, uhorku, kápiu, na vajíčko dám ešte petržlenovú vňať.
Keď želatína trochu zatuhne tak zalejem tak aby bolo všetko zaliate. Dám stuhnúť do chladničky. Keď je stuhnuté pokrájam.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte